Nils-Erik Ulset føler seg mer forberedt enn noensinne

Nils-Erik Ulset føler seg mer forberedt enn noensinne

Den meritterte skiskytteren fra Tingvoll representerer Norge i tidenes største Para Nordic World Cup på Lillehammer. – Jeg håper å kunne bite skikkelig fra meg, sier Nils-Erik Ulset.

Over 230 utøvere og guider fra 22 nasjoner stiller til start når verdens beste para-utøvere innen langrenn og skiskyting starter sin verdenscupsesong torsdag 12. desember. Norges Skiskytterforbund har tatt ut Nils-Erik Ulset (Tingvoll IL) til konkurransene.

– Det blir artig å konkurrere på hjemmebane, og ikke minst blir det bra å få testa VM-løypene. Jeg føler meg mer forberedt nå enn jeg har gjort på mange år. Målet er å bite skikkelig fra meg, røper nordmøringen.

Det tror landslagstrener Lars Berger er svært realistisk.

– Nils-Erik har vist veldig god form i løpet av sommeren og høsten, og jeg har stor tro på at han kan være med å hevde seg i toppen på Lillehammer, sier landslagstrener for IPC i Norges Skiskytterforbund, Lars Berger.

Rendyrker skiskyting 100 %

Gjennom karrieren har Nils-Erik Ulset briljert i både skiskyting og langrenn. Ulset har omtrent 30 prosent av normal styrke i leggmuskulaturen, og kombinert med skjevstillinger i anklene, er det balanse som er hans største utfordring med ski på beina. Det har imidlertid ikke hindret konkurranselysten.

– Etter Pyeongchang i 2018 gikk jeg hundre prosent inn for å være skiskytter, og kun det. Det kjennes bra å kunne rendyrke skiskytingen. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang på Lillehammer, sier medaljegrossisten Ulset.

Skiskytteren har en lang rekke meritter å vise til, med blant annet tre gull-, fem sølv- og to bronsemedaljer i Paralympics. I tillegg har han tre gull-, fem sølv-, og to bronsemedaljer fra VM.

Konkurranseprogram prøve-VM og Para Nordic World Cup på Lillehammer

Torsdag 12. desember: Langrenn, kortdistanse
Fredag 13. desember: Langrenn, mellomdistanse
Søndag 15. desember: Langrenn, stafett
Mandag 16. desember: Langrenn, sprint
Onsdag 18. desember: Skiskyting: individuell distanse
Torsdag 19. desember: Skiskyting, sprint

Del artikkel

Snow Team Trysil og Trysil videregående skole inviterer til rekruttsamling 11. og 12. januar

Snow Team Trysil og Trysil videregående skole inviterer til rekruttsamling 11. og 12. januar

På denne samlingen får du prøvd ut treningsfasilitetene som kan bli din treningshverdag hvis du velger å gå toppidrett på Trysil Videregående skole og trene med Snow Team Trysil. Du vil også bli kjent med oss på skolen, på teamet og med trenerne.

Trysil har en unik toppidrettssatsing hvor samarbeid mellom team og skole gir prestasjon både idrettslig og skolemessig.

 • Fleksible og engasjerte lærere
 • God og tett treneroppfølging, kompetente trenere
 • Kort vei til topp treningsfasiliteter
 • Snøsikkert fra oktober til mai
 • Mulig å kombinere toppidrett og yrkesfag
 • Garantert skoleplass og godt skolemiljø
 • Rimelige og ernæringsrike måltider i skolens kantine
 • Hjelp til å finne hybel

Meld deg på innen 27 desember på: https://forms.gle/rvDHzaiazSmqZ1UF7 . Vi bistår de som trenger innkvartering. 

For informasjon, kontakt Siv Bråten Lunde på tlf. 4125 3761 eller sivlunde@bbnett.no

Del artikkel

Trenermøte / Fagmøte - 13. Desember

Trenermøte / Fagmøte - 13. Desember

Norges Skiskytterforbund ønsker å samle trenere og ledere til fagdiskusjon i forbindelse med Lerøy cup i vinter.

Vi begynner med første åpne møte rett etter lagledermøtet på Lygna fredag ca. kl 1700 og det settes i utgangspunktet av 1 time. Oppmøte samme sted som lagledermøtet.

Møtet blir ledet av Harri Luchsinger og tema blir:

 1. Repetisjon av uttakskriterier til jr. VM
 2. Disponering av krefter og inngang standplass - erfaring fra forskning og praksis i landslagene
 3. Liggende skyteteknikk

 Vi håper å se mange engasjerte trenere og ledere!

Del artikkel

NSSF forlenger samarbeidet med SponsorLink

NSSF forlenger samarbeidet med SponsorLink

Sammen skal de to partnerne tilby skreddersydde opplevelser med både sportslig og sosialt fokus.

– Vi vet at våre partnere setter stor pris på å komme tett på skiskytter-opplevelser både i inn- og utland, og der får SponsorLink full treff fra oss. Muligheten til å reise på skreddersydde turer med stor nærhet til utøverne betyr mye for totalopplevelsen av å være partner med Skiskytterforbundet, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Norges Skiskytterforbund (NSSF) har samarbeidet med SponsorLink i en årrekke om å arrangere reiser og idrettsopplevelser for både små og store partnere. Neste år arrangerer blant annet SponsorLink idrettsreiser til både verdenscup i Ruhopholding og VM i Anterselva.

VM-turen i februar er allerede utsolgt, og ca. 60 deltagere står klare for å oppleve nervepirrende skiskytterkonkurranser på nært hold i den italienske alpe-landsbyen.

– Turen er svært populær, og deltagerne får med seg avslutningshelgen og hele fire øvelser. Reisen går direkte til Innsbrück og overnattingen skjer på nøye utvalgte hoteller ca. 45 minutters kjøring fra skiskytterstadion. Vi gleder oss til å ha med engasjerte og ivrige partnere på VM-tur i vinter, sier partneransvarlig i Norges Skiskytterforbund, Therese Engebråten.

Også SponsorLink er svært fornøyde med å ha re-signert avtalen med Norges Skiskytterforbund for de neste tre årene.

– SponsorLink har fått lov, sammen med forbundet, å levere store og gode opplevelser i anledning av skiskytter arrangementer i både inn- og utland. Vi føler at potensialet for SponsorLink er blitt mye større, ikke bare med fantastiske sportslige resultater, men også fordi at NSSF har utvidet sin partnerpool betydelig det siste året. Der har markedsavdelingen gjort en god jobb, sier Fredrik Rosén, salgs- og markedsansvarlig i SponsorLink. 

Ønsker du å se hvilke type turer SponsorLink arrangerer? Besøk deres hjemmeside her.

Del artikkel

Husk godkjent medlemssystem

Husk godkjent medlemssystem

Idrettslag som ikke har et godkjent medlemssystem innen 31. desember risikerer tap av økonomiske støtteordninger og utmelding fra NIF.

Den siste måneden har alle 17 idrettskretser og NIF sentralt jobbet med å identifisere hvilke medlemssystemer idrettslagene benytter. Idrettslag uten godkjent medlemssystem har blitt varslet tre ganger om at de er nødt til å velge et godkjent medlemssystem etter gjeldende forskrift. 

Da arbeidet startet var det 3080 idrettslag som rapporterte at de hadde «annet» eller ikke noe medlemssystem. Nå er dette tallet redusert til ca. 1500. De som ikke har respondert på henvendelsene fra NIF til nå, vil bli kontaktet på telefon. 

NIF har formidlet av idrettslag som ikke har godkjente medlemssystemer, risikerer tap av økonomiske støtteordninger og utmelding fra NIF. Medlemssystemet må være på plass innen 31. desember 2019.  

Dersom et idrettslag ønsker å ta i bruk Idrettenes medlemssystem, finnes det veiledninger og informasjon her: https://www.idrettsforbundet.no/nif/it/medlemsadministrasjon-kom-i-gang/

NIF har laget en oversikt over kommersielle medlemssystemer, denne finner du her: https://www.idrettsforbundet.no/digital/medlemslosning/

 

Del artikkel

​Aktiv mot kreft og skiskytterne inngår nytt samarbeid

​Aktiv mot kreft og skiskytterne inngår nytt samarbeid

Sammen med Norges Skiskytterforbund og deres partnere, skal Aktiv mot kreft etablere flere Pusterom på norske sykehus. – Det er aldri for sent å begynne å bevege seg, sier den ferske eliteutøveren, Johannes Dale.

– Kreft treffer oss alle på et tidspunkt i livet, enten indirekte eller direkte. Sammen med utøvere og partnere ønsker vi å bidra til etableringen av flere Pusterom på norske sykehus, fordi vi vet at trening og fysisk aktivitet har mange samfunnsnyttige effekter, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Denne sesongen gjør forbundet og flere av partnerne dermed noe helt nytt. De gir bort ett av deres mest attraktive profileringsmerker til Aktiv mot kreft, i tillegg til å starte en innsamlingsaksjon med utøverne i spissen. Målet er å samle inn en halv million kroner gjennom sesongen.

– Fysisk aktivitet gjør meg mindre trøtt, gir meg bedre søvn og jeg blir generelt gladere i hverdagen. Mentalt påvirker trening meg slik at jeg har overskudd til å gjøre oppgaver med mer iver og engasjement. Det er aldri for sent å begynne å bevege seg, uansett hvilken livssituasjon du er i, sier den ferske eliteutøveren Johannes Dale.

Gir økt livskvalitet og humør

Aktiv mot kreft etablerer treningssentre på kreftsykehus i Norge (Pusterom) og jobber for å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. I dag finnes det 16 Pusterom på norske sykehus.

– Tilpasset trening før, under og etter behandling reduserer bivirkninger, risiko for tilbakefall og følgessykdommer. I tillegg øker fysisk aktivitet livskvaliteten og ikke minst humøret, sier Helle Aanesen, daglig leder i Aktiv mot kreft.

Dersom én av tre kreftrammede pasienter benytter seg av treningstilbudet på Pusterommene og trener før, under og etter behandling, anslås det at samfunnsverdien er 170 millioner kroner per år. I tillegg kommer ikke-prissatte virkninger som trygghet og mestring.

Vil gjøre en forskjell i jula

BMW, Nammo, Skiguard, Bama og AF Gruppen er blant forbundets partnere som hittil har engasjert seg i prosjektet. Innsamlingsaksjonen er imidlertid åpen for alle, og ved å vippse en valgfri sum til 557591 er man med og bidrar.

– For oss handler det om gjøre en forskjell. Gjennom dette bidrar vi til en god sak inn mot jula, som vi mener handler om å ta vare på de som kanskje har det litt ekstra tøft. Derfor er vi stolte av å være med på dette prosjektet, sier Kai Martin Bjerke, daglig leder i Skiguard.

Del artikkel

Smørevett og regler for avfallshåndtering på arrangement

Smørevett og regler for avfallshåndtering på arrangement

Norges Skiskytterforbund viderefører forbundets holdningsskapende arbeid de siste årene, gjennom smørevett-regler, regler for avfallshåndtering på arrangement, og gjennom felles fluorfri skipreparering på Young Star-konkurransen i Holmenkollen i 2018.

23. november 2018 vedtok styret i NSSF følgende:

Norges Skiskytterforbund viderefører forbundets holdningsskapende arbeid de siste årene. Dette er vist gjennom blant annet smørevettregler, regler for avfallshåndtering på arrangement, samt under Young Star-konkurransen (aldersgruppen 15-16 år) i Holmenkollen i 2018, der det ble gjort en felles fluorfri skipreparering for alle utøvere. Dette arbeidet gjenspeiles også i vår nyutviklede Utviklingstrapp, der det blant annet er fokus på holdninger, helse, miljø og kostnader til utstyr. Basert på dette, vedtar NSSF et forbud mot fluorholdige glidprodukter gjeldende fra sesongen 2018/2019 for aldersgruppene til og med 16 år.

Vi ber alle om å respekterer vedtaket at det er fluorforbud for utøvere 16 år og yngre.

Klubb og krets: For de som smører ski vil vi på det sterkeste anbefale å smøre ski med maske, hansker, langermet og benytt lokale med god ventilasjon. Det anbefales å bytte maske / filter hvert år. Mer informasjon og tips kan du lese om i kampanjen Smørevett

Arrangører: For arrangører av nasjonale arrangement har NSSF utviklet regler for avfallshåndtering på arrangement. 

Fluorholdig skismøring inneholder perfluorerte stoffer som ikke er nedbrytbare eller kun delvis nedbrytbare i naturen. Det er også risiko for at disse stoffene akkumuleres i næringskjeden. Smøreavfall skal derfor samles inn og leveres som brennbart restavfall som leveres til forbrenningsanlegg uten forbehandling. Det legges en miljøavgift på plassleie til dekking av utgifter som påbeløper som følge av kravet om avfallshåndtering. Utgiftene deles likt mellom smøringsleverandører og andre leietakere. Arrangør er ansvarlig for innlevering av avfallet og dokumenterer dette med kopi av veielapper fra transportør og avfallsanlegget til NSSF.

Avfallsregler for nasjonale arrangement
(Sesongstart Skiskyting, NM, HL og NC) 

 1. Alt smøreavfall fra smøreboder skal legges i avfallssekker/beholdere til dette formålet.
 2. Gulv dekkes med geotekstil i bruksklasse 1 eller 2. Når arrangementet er slutt og før nedrigging kappes duken i håndterbare størrelser (f.eks 4 x4 m), brettes sammen og legges i gjennomsiktig plastsekker som knytes. Bruk beskyttelsesmaske og kortidshansker i nitril eller andre egnede hansker.
 3. Smøreavfall fra smøreboder og -vogner samles og legges i gjennomsiktig plastsekker som knytes. Bruk beskyttelsesmaske og kortidshansker i nitril eller andre egnede hansker.
 4. Sekkene med smøreavfall transporteres til et forbrenningsanlegg uten forbehandling eller kommunalt mottak for brennbart restavfall. Renovatører kan også forestå denne løsningen. Merk at dette avfallet ikke skal gjennom forbehandling. Forbehandling som kverning kan føre til spredning av fluorstoffene slik at disse ikke når fram til forbrenningsanlegget. Arrangør inngår avtale med renovatør/mottak der det blir spesifisert at avfallet ikke kan forbehandles.
 5. Kopi av avtale med renovatør/avfallsanlegg samt veielapper for innlevert avfall sendes NSSF etter arrangementet.

NSSF sine smørevett-regler

Smørevett og regler for avfallshåndtering på arrangement

Del artikkel

Internasjonale topp-navn til sesongstart på Sjusjøen

Internasjonale topp-navn til sesongstart på Sjusjøen

Under helgens sesongstart i skiskyting er det ikke bare de norske skiskytterne som skal i aksjon. Også flere europeiske nasjoner sender sine aller beste kort.

Foto: I fjor gikk Tiril Kampenhaug Eckhoff inn til første plass på sprinten for kvinner. Tyske Franziska Hildebrand fikk 2.plass og Karolin Horchler, også tysk, kapret 3.plassen (t.h.) Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Dette blir en real forsmak på hva vi har i vente i verdenscupen senere i sesongen! Det er gledelig at så mange internasjonale topp-navn fra nasjoner som Tyskland, Frankrike og Italia stiller til start. Og så er vi selvfølgelig fryktelig spente på hva de norske utøverne kan få til på sesongens første renn, sier rennleder Jens Schjerven.

Hele 10 nasjoner sender skiskyttere til Ringsaker kommune i helgen. Det franske laget har blant andre Martin Fourcade, Simon Dethieux og Justine Braisaz i spissen, mens italienerne har Lisa Vitozzi, Lukas Hofer og Dorothea Wierer blant sine påmeldte.

Simon Schempp, Erik Lesser, Benedikt Doll og Franziska Hildebrand  er noen av de tyske kometene som skal teste krefter mot de norske utøverne.

- Det koker på stadion

I overkant av 150 herrer og mer enn 100 kvinnelige utøvere skal i aksjon på Natrudstilen lørdag og søndag. Arrangøren har blitt nødt til å åpne for flere enn normalt. Gode snøforhold bidrar også trolig til at flere ønsker å delta.

– Forholdene kunne ikke vært bedre. Det er kommet 20-30 cm nysnø oppå den gode sålen på omtrent 40 cm med kunstsnø. Her jeg står ved skive én ser jeg Martin Fourcade og Simon Schempp suse forbi, mens den norske para-utøveren Nils-Erik Ulset akkurat har skutt ferdig sin serie. Det koker på stadion allerede, sier rennleder Schjerven. 

Sesongstarten sendes direkte på NRK lørdag og søndag, og det forventes mellom 2- og 3000 tilskuere på stadion.

Lørdag 16. november
Sprint kvinner kl. 09:15
Sprint menn kl. 11:30

Søndag 17. november
Fellesstart kvinner kl. 11:30
Fellesstart menn heat B kl. 12:30
Fellesstart menn heat A kl. 14:15

Fullstendig program for helgens skiskytter-sending, finnes her: https://sesongstartskiskyting.no/program/

Startlister gjøres tilgjengelig fredag kveld etter lagledermøtet: https://sesongstartskiskyting.no

Del artikkel

Ny arrangements- og aktivitetskonsulent

Ny arrangements- og aktivitetskonsulent

Ida Bruem Reistad (29) er ansatt i et vikariat som Arrangement- og aktivitetskonsulent.

Stillingen er 100% og hun starter i Norges Skiskytterforbund 13. januar. Vikariatet varer frem til 31. desember 2020.

Ida kommer fra en stilling som lektor på Sirdal videregående skole og trener på Sirdal Ski.

Christian Gedde-Dahl skal ut i foreldrepermisjon 13. januar og er tilbake 27. april. Ida vil til og med april jobbe med arrangement, for så å rette fokuset mot å jobbe som aktivitetskonsulent fra mai og ut året. 

- Vi er glad for å få på plass Ida i denne kombinerte stillingen. Med Ida sin bakgrunn som både aktiv skiskytter, trener og lærer er vi sikre på at vi får en kollega som kan bidra til at vi utvikler arrangement, utdanning og kompetanse i organisasjonen vår, uttaler Bredde- og rekrutteringssjef Vegar Rolfsrud.

Del artikkel

Tron Skarstad har gått bort

Tron Skarstad har gått bort etter kortvarig sykdom.

Tron Skarstad har gått bort etter kortvarig sykdom. 

Tron har vært en inspirerende kollega som har jobbet i forbundet siden 2006. Han har vært aktivt engasjert og en dyktig smører helt siden oppstarten, og vi er mange som har lært mye av ham. Tron etterlater seg et stort savn i smørebua og i "skiskytterfamilien", og våre tanker går til Trons familie og de som stod ham nær.

Bisettelsen finner sted tirsdag 12. november klokken 13.00 i Nes kirke på Brandbu. 


Del artikkel

NTG Skiskyting inviterer til åpen samling i Lillehammer

NTG Skiskyting inviterer til åpen samling i Lillehammer

NTG Skiskyting, avdeling Lillehammer vil gjerne invitere skiskyttere født i 2004 til treningssamling på snø i Lillehammer torsdag 28. november til søndag 1. desember.

NTG Lillehammer ønsker å vise hva skolen har å tilby, og dere får bli med på varierte treningsøkter i topp moderne anlegg. Samlingen er tenkt for neste års søkere, men dersom det blir ledige plasser er det også mulighet for de som er født i 2005.

Innkvartering blir på Birkebeineren Hotel & Apartments og pris for hele oppholdet, inkludert alle måltider blir ca kr 2450,-

Frammøte blir på kvelden torsdag 28. november, og avreise etter lunsj søndag 1.desember. Før hjemreise vil det også bli et infomøte for både utøvere og foreldre, der vi presenterer opplegget gjennom tre år på NTG Lillehammer.

Vi oppfordrer de som melder seg på om å delta på hele samlingen og prioritere denne framfor konkurranse.  

Det er 30 plasser til samlingen og førstemann til mølla.

Påmelding på e-post til annli@ntg.no innen 21.november

Påmeldingen skal inneholde: navn på utøver, klubb, fødselsdato og adresse, samt e-postadresse og tlfnr til utøver og foresatte.

Spørsmål kan rettes til annli@ntg.no eller tlf 48068425.

Program og videre informasjon om samlingen sendes ut til deltakere og foresatte rett etter at påmeldingsfristen har gått ut.

Del artikkel

​AF Gruppen forlenger og utvider samarbeidet med skiskytterne

​AF Gruppen forlenger og utvider samarbeidet med skiskytterne

Et 12-årig partnerskap med Norges Skiskytterforbund forlenges og utvides med to nye år. AF Gruppens samarbeid med Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark Tandrevold utvides også frem til 2020/2021.

AF Gruppen har vært hovedsamarbeidspartner med Norges Skiskytterforbund siden 2007. Nå har de mangeårige partnerne signert for to nye sesonger.

– Vi har fått være med å utvikle en av Norges mest populære og profesjonelle idretter i mange år. For å oppnå resultater i idrett eller i arbeidslivet, må man satse på de beste folka. For oss er det viktig at vi samarbeider med, og støtter, en idrett som gir like muligheter for både kvinner og menn, forteller Ida Aall Gram, konserndirektør Eiendom, Kommunikasjon & HR i AF Gruppen.

Norges Skiskytterforbund er stolte av å ha en så dedikert og engasjert partner, som gjennom en årrekke har bidratt til utbredelsen av norsk skiskyting.

– Alle våre partnere skal merke en tydelig effekt av å være på lag med oss. For AF Gruppen er rekruttering et viktig område, og her har vi vært heldige å kunne få bidra med vår kompetanse og våre profiler gjennom mange år, sier Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

Gule ambassadører i farta

I tillegg til profilering på elite-, junior- og rekruttlandslagene for både kvinner og menn, er AF Gruppen hovedsponsor for åpningsrennet på Sjusjøen i november.

– For denne sesongen har vi og AF Maskin levert to nye knallgule Mercedes Benz Vito-biler som skal frakte utøverne trygt og sikkert til og fra renn. Vi er stolte av å kunne bidra til at verdens beste skiskyttere kan prestere best mulig, sier Aall Gram i AF Gruppen.

Del artikkel

Oppbevaring av våpen

Oppbevaring av våpen

Oppbevarer du våpenet ditt riktig? Alle som eier eller lovlig låner våpen av skiskytterlag eller privatperson, plikter å oppbevare våpen eller vital del i FG-godkjent våpenskap.

Del artikkel

50 deltagere på årets arrangørkonferanse

50 deltagere på årets arrangørkonferanse

Årets arrangørkonferanse og tidtagerkurs på Gardermoen samlet 50 deltagere fra hele landet til gode diskusjoner og nyttig erfaringsutveksling.

- Takk for godt engasjement! Vi opplevde at det var mange gode innspill og tydelige meninger, og det er bra. Vi sitter igjen med gode diskusjoner rundt blant annet miljø, og ser at vi har mye å lære av hverandre, sier Christian Gedde-Dahl, anleggs- og arrangementskonsulent i Norges Skiskytterforbund. 

Arrangørkonferansen 2019 ble arrangert på Gardermoen og samlet 50 deltagere fra hele Norge. Samtidig med konferansen ble det arrangert tidtagerkurs. Tematikken på arrangørkonferansen handlet om alt fra regelendringer, til utstyrskontroll, fluor og para-skiskyting. I tillegg fikk innlegget til Synnøve Fagerhaug Dalen om plast og avfallshåndtering på arrangement i gang gode diskusjoner. 

- Vi har mye vi skal løfte oss på innenfor miljøområdet. Jeg tror vi kan lære mye av hverandre, og kanskje også av andre arrangører innenfor mange områder. Motivasjonen er klart til stede og vi ønsker å levere best mulig - også på dette området, sier Christian Gedde-Dahl. 

I tillegg til en del faglig innhold er arrangørkonferansen og tidtagerkurset en god anledning til å møtes og dele erfaringer, på yvers av arrangører og våre tekniske delegerte.

- Jeg opplever at vi skaper en felles plattform for arrangørene, og legger et godt grunnlag i forhold til forventninger og rammer. I tillegg får vi muligheten til å utveksle erfaringer og ha en hyggelig sosial samling, fortsetter Christian Gedde-Dahl. 

Alle presentasjoner fra konferansen er publsiert her: http://www.skiskyting.no/no/arrangement/nyttig_informasjon/arrangorkonferanse/

Del artikkel

ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund

ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund

Mobiloperatøren ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund og inngår egen samarbeidsavtale med verdens beste skiskytter, Johannes Thingnes Bø.

Avtalen ble signert i Anterselva på treningssamling for landslagene fredag.

- Norges Skiskytterforbund er stolte av å få med utfordreren ice på laget. Nå blir mer enn en halv million ice-kunder på lag med verdens beste skiskytter-nasjon og det gleder vi oss til å se synergier av. Vi skal bidra til at ice befester og styrker sin posisjon i det norske markedet, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Mobiloperatøren ice inngår med denne avtalen sin største sponsoravtale hittil.

- Vi lar oss inspirere av skiskytternes målrettethet, fokus og utholdenhet. I tillegg er det et raust lag med humor og glimt i øyet. Det er en god match for oss og våre kunder. Vi ser stort kommersielt potensiale i samarbeidet, sier administrerende direktør i ice, Eivind Helgaker.

Kaprer lua i vinter

Avtalen med ice er inngått for de neste to sesongene. For sesongen 2019/2020 skal ice ha logo på lua til både elite-, junior- og rekruttlandslagene. I tillegg får de stor synlighet på nasjonale skiskytter-arrangement, bred aktivering og en rekke andre samarbeidsprosjekter.

- Gjennom våre jordnære og profesjonelle utøvere vil ice få en unik mulighet til å bygge kjennskap og kunnskap til sin merkevare, i tillegg til økt rekkevidde og gjennomslagskraft. Gjennom dette partnerskapet skal vi bidra til at ice når sine kommersielle mål. Alle våre partnere skal merke en tydelig effekt av å være på lag med oss, sier generalsekretær i NSSF, Anne Varden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ice blir ny hovedsponsor for Norges Skiskytterforbund

I tillegg til hovedavtalen med forbundet, har ice også signert en egen samarbeidsavtale med verdens beste skiskytter, Johannes Thingnes Bø.

- Skiskyting er en av Norges mest populære idretter, og har mange flotte profiler og forbilder blant sine løpere. Johannes Thingnes Bø er en fantastisk dyktig idrettsutøver og er blant de topp tre mest populære idrettsprofilene i Norge. Vi er veldig fornøyde med å ha inngått en samarbeidsavtale med Johannes som vår ambassadør, sier administrerende direktør i ice, Eivind Helgaker.

Om ice

ice er utfordreren i det norske mobilmarkedet og har som mål å endre den tradisjonelle mobilbransjen til kundenes beste. Selskapet bygger sitt eget 4G-nett med Nokia som partner og leverandør, og er landets raskest voksende mobiloperatør. ice tilbyr kvalitetsprodukter til både privat- og bedriftskunder til en rimelig pris, og bidrar til at konkurransen i det norske mobilmarkedet blir best mulig for alle.

Del artikkel

Helseattest og Ren Utøver for skiskyttere

Helseattest og Ren Utøver for skiskyttere

Norges Skiskytterforbund (NSSF) vil for sesongen 2019/20 videreføre ordningen fra foregående sesonger med helseklarering av alle utøvere som skal representere Norge internasjonalt. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere særforbund og Sunn Idrett.

Formålet med klareringen bygger på at Norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon, samt ønsker sunne og friske utøvere. Helseattesten skal avdekke om utøver har ernæringsmessige eller andre relevante medisinske utfordringer i forhold til om de er helsemessig skikket til å representere.

Helseattesten består av to deler. Egenerklæring fra utøver og skjema fra en undersøkelse utført av fastlege. Begge delene må være utfylt og signert. Utøveren skal selv fylle ut egenerklæringen og fremvise den til legen i forbindelse med legeundersøkelsen. Dersom utøver er under 16 år skal egenerklæringsskjema også signeres av en foresatt.

Det er frivillig å gi fra seg helseopplysningene. Ved signering av helseattesten legges det til grunn at utøver har avgitt helseopplysningene basert på et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke. Samtykket kan til enhver tid trekkes tilbake. Helseopplysningene vil da bli makulert/slettet. Er utøver under 16 år, skal foresatte med-signere.

Alle utøvere (gutter og jenter) som skal vurderes for representasjonsoppgaver i regi av NSSF må avgi helseopplysninger ved å sende inn helseattesten.

Skjema Helseattest finner du her

 I 2019/2020 sesongen gjelder helseklarering for følgende renn:

1. Junior VM

2. Senior EM

3. IBU- cup senior

4. World-cup senior

5. VM senior

 Praktisk er det opp til utøverne selv å administrere prosessen. Utøvere som har ambisjoner om å representere Norge internasjonalt i skiskyting må selv laste ned skjemaet fra linken som ligger på NSSF sin hjemmeside, fylle ut egenerklæring samt få utført undersøkelse hos lege. Attesten returneres innen 1. November ferdig utfylt, attestert pr post til adressen som er gitt. (NB! Skal ikke sendes som e-post, husk riktig porto og avsender på brevet). Mottaker er underlagt reglene i helsepersonelloven og har taushetsplikt.

Ren Utøver

Nytt av året er at IBU krever at alle som skal delta i konkurranser i regi av IBU må gjennomføre antidoping e-læringsprogram. Det vil si at alle som har ambisjoner om å representere for Norge på alle nivå må gjennomføre Ren utøver før sesongen og ha diplom klar for innsendelse ved et eventuelt uttak.

 

Spørsmål om helseklareringsordningen og krav om antidopingsertifikat rettes til Ragnar Hagen på mobil 99514377 eller mail ragnar_hagen@hotmail.com 

 

 

Del artikkel

Skiskytter-interessen øker

Skiskytter-interessen øker

Skiskyting øker sin rekkevidde i befolkningen med 14 prosent og antall medieoppslag om idretten har økt med én tredjedel, sammenlignet med i fjor.

Det viser tall fra Sponsor Insight. Tallene beskriver hvor mye tv-tid skiskyting har hatt, antall medieoppslag relatert til idretten og totalt antall tv-seere og mulige lesere av saker (rekkevidde) som handler om skiskyting i september 2019.

– Vår visjon er at skiskyting skal være den mest attraktive vinteridretten, og disse tallene er definitivt med på å bygge opp under dette, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Antall medieoppslag om skiskyting har økt med hele 30 prosentpoeng sammenlignet med september i fjor. I tillegg har tv-tid med skiskytter-relatert innhold økt med 34 prosentpoeng. Rekkevidden nasjonalt har dermed økt med totalt 14 prosentpoeng fra september i fjor.

Totalt har 1.320.000 tv-seere sett på skiskytterkonkurranser i perioden.

– Det er gledelig at skiskyting også er i vinden utenom vintersesong. Arrangementer som Blink og NM rulleskiskyting bidrar til økt interesse også på sommeren. Vi har i tillegg flotte utøverprofiler som fronter idretten vår på en fantastisk måte gjennom hele året, fortsetter generalsekretæren i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden. 

Per september i år er skiskyting den nest mest populære idretten blant befolkningen, med en total interesse på 43 prosent (tilsvarende fjoråret). Langrenn troner på topp med 47 prosent interesse.

Undersøkelsen til Sponsor Insight gjennomføres hver måned hele året, og er representativ for Norges befolkning. Det gjennomføres ca. 4000 intervjuer på årsbasis.

Del artikkel

NM Rulleskiskyting 2020 - 18-20 september

NM Rulleskiskyting 2020 - 18-20 september

Dato for NM Rulleskiskyting 2020 er klar; 18-20. september 2020.

Mesterskapet blir arrangert av Voss SSL i Voss Ski og Tursenter.

Del artikkel

Informasjon vedrørende innstilling av utøvere til Ungdoms-OL i Lausanne 9. – 15. januar 2020

Informasjon vedrørende innstilling av utøvere til Ungdoms-OL i Lausanne 9. – 15. januar 2020

16. september vedtok styret i Norges Skiskytterforbund (NSSF) at vi ønsker å delta i Ungdoms-OL i Lausanne 2020, og stille med inntil 8 utøvere i aldersklassen 17-18 år (4 gutter og 4 jenter).

I forbindelse med deltakelsen vil det bli en egenandel på kr 4.000,- for hver utøver.

Med bakgrunn i vedtaket om deltakelse, ble det gjort en vurdering knyttet til selve uttaket og hvilken aldersfordeling man skulle benytte.  Man så på tre aktuelle alternativer:

1) utelukkende eldste årsklasse

2) tre eldre og én yngre utøver

3) to eldre og to yngre utøvere

Beslutningen om å innstille to utøvere fra eldre årsklasse og to utøvere fra yngre aldersklasse (alternativ 3) er basert på at vi ønsker at begge generasjoner skal få mesterskapserfaring (det er ikke European Youth Olympic Festival (EYOF) alle år).

Utøverne som er innstilt har blitt vurdert på følgende:

 • Utøverne fra eldre årsklasse ble vurdert basert på totalresultatet i Norgescupen i fjor.
 • Utøvere fra yngre årsklasse ble vurdertprimærtbasert på resultater i Hovedlandsrennet (beste totalplassering og eventuelt beste tid) samt resultater fra Bama Young Star.

Fristen for NSSF å melde inn sin innstilling til Olympiatoppen var 25. september. Endelig uttak gjøres av Olympiatoppen og blir offentliggjort 16. desember.

Dersom NSSF skulle ha meldt inn flere utøvere i innstillingen til Olympiatoppen, altså laget en lenger long-list, måtte alle disse utøverne registrert seg i Olympiatoppen sine systemer. I tillegg måtte vi arrangert flere konkurranser for å identifisere de utøverne vi ønsket å innstille til uttak. Dette er ikke ønskelig, fordi det blir flere konkurranser enn det som er planlagt.

Norgescupen på Lygna kommer etter fristen 6. desember om å sende inn short-list. NSSF ønsker ikke at konkurransene på Lygna blir preget av prestasjonspress fordi det kan føre til økt jag etter å komme seg på snø for de yngre årsklassene.

NM Rulleskiskyting i Steinkjer kommer utenfor normal konkurransesesong. I tillegg er det ikke det samme å gå på rulleski, som på ski, hva gjelder teknikk. Totalvurderingen ble at vi ikke ønsket å bruke dette rulleskirennet som uttaksrenn/vurderingsrenn for innstilling av utøvere til Ungdoms-OL.

I fremtiden skal NSSF informere om Ungdoms-OL minimum ett år i forveien for å skape god forutsigbarhet. Det vil også bli utarbeidet generelle retningslinjer for fremtidige Ungdoms-OL, gitt at NSSF fortsatt ønsker å sende norske utøvere.

Utøverne som er innstilt til Ungdoms-OL i Lausanne, og oversendt Olympiatoppen er:

Kvinner:
Gro Njølstad Randby 
Gunn Kristi Stensaker Tvinnereim
Synne Mæland-Herheim
Herborg Idland

Herrer:
Isak Leknes Frey
Stian Fedreheim
Vegard Thon
Emil Hage Streitlien  

Reserver:

 1. Eivor Melbybråten
 2. Linnea Winsvold
 3. Ole Tafjord Suhrke  
 4. Jakob Høsøien

Ønsker du mer informasjon om vurderingene som er gjort?
Vennligst kontakt: Harri Luchsinger, harri.luchsinger@skiskyting.no, mobil: +47 97899716

Del artikkel

Nytt para-trener akademi

Nytt para-trener akademi

I samarbeid med Olympiatoppen skal det startes et nytt para-trener akademi i mars 2020.

Prosjektet vil samle trenere på tvers av idretter og målet er å løfte norsk para-idrett. Dette er en unik mulighet for å få topp skolering av motiverte trenere. I alt er det satt av 12 plasser i første kull, og skiskyting kan få én av plassene.

Målgruppe:

 • Utvalgte trenere som ønsker å spesialisere seg som trener for para-utøvere
 • Har grunnleggende trenerutdanning
 • Har et sterkt ønske om å (videre)utvikle seg som para-trener

Akademiet er samlingsbasert og har en variget på 15-18 måneder. Målsettingen er å rekruttere og videreutvikle gode para-utøvere mot fremtidige Paralympics, sammen med trenere som har høy kompetanse.

Interessert i å delta på dette? Ta kontakt med Jens Schjerven innen 20. oktober 2019.

E-post: jens.schjerven@skiskyting.no 

Foto: Nils Erik Ulset under sprint menn skiskyting lørdag i 2018. Bildet er tatt av NTB scanpix/Berit Roald. 

Del artikkel

Rennsøknad på EQ Timing

Rennsøknad på EQ Timing

Vi vet dere har planlagt mange arrangementer for sesongen, men det har kommet inn veldig få rennsøknader til den fullstendige terminlisten.
Den opprinnelige fristen gikk ut 15. september.

Den fullstendige terminlisten er ett viktig verktøy for mange når det kommer til planlegging av sesongen - så vi trenger å få registrert alle rennene så fort som mulig.

Registrering gjør dere på www.eqtiming.no så fort som mulig.

Hvis du trenger hjelp til å legge inn rennsøknad, se her eller ta kontakt med EQ Timing:
Telefon deltagersupport: +47 61159020
Telefon arrangørsupport: +47 61159021
E-post: support@eqtiming.com

 

Del artikkel

Kollen kaprer finalen til 2022

Kollen kaprer finalen til 2022

Holmenkollen blir fast finalearrangør av verdenscupen i skiskyting de neste tre årene. Det har det Internasjonale Skiskytterforbundet bestemt.

- Skiskytter-familien elsker å komme til Holmenkollen. De har en erfaren organisasjon som sikrer flotte konkurranser, mange frivillige som gjør en fantastisk jobb og logistikken fungerer svært godt. Når du legger til fantastisk atmosfære med entusiastiske publikummere i en legendarisk arena, får du virkelig en verdig avslutning på en lang og spennende sesong, sier President i IBU, Olle Dahlin.

 Holmenkollen har vært arena for finalen i verdenscupsesongen til skiskytterne flere ganger tidligere. Nå er det imidlertid vedtatt at Norges nasjonalanlegg skal huse finalen årlig fram til 2022.

 Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, har hatt ansvaret for verdenscupen i skiskyting de siste tre årene. Arrangementet samlet i 2019 nær 27.000 publikummere fordelt på fire konkurransedager. Neste års finale skjer 20. – 22. mars.

 – Internasjonalt er Holmenkollen en ikonisk arena – ikke bare for hopp og langrenn. Anlegget er i stadig utvikling og i tett samarbeid med kommunen skjer det stadig nye forbedringer. IBUs bestemmelse skaper forutsigbarhet både for oss, kommunen og våre samarbeidspartnere, sier Vestgren Sæterøy.

 

Verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen

• Ble gjennomført for første gang i 1984

• VM i skiskyting ble arrangert i 2016 med stor sportslig suksess

• Siden 2017 har idrettsarrangøren Holmenkollen Skifestival AS hatt ansvaret for gjennomføringen

•  Sesongens finale gjennomføres 20. – 22. mars 2020

• Les mer på: https://holmenkollenskifestival.no/skiskyting/ 

 

Del artikkel

Bestilling av plass til smørevogner sesongen 2019-20

Bestilling av plass til smørevogner sesongen 2019-20

Det går fort mot en ny sesong, og for å gjøre det enkelt for smørere og arrangører samler vi som vanlig opp fellesbestilling av plass til smørevogner på nasjonale arrangementer denne sesongen også.

Dette er ett tilbud for alle team, skoler, kretser og smøreleverandører som benytter egen smørevogn på mer enn to arrangementer denne sesongen.

Fyll ut vedlagte skjema: Skjema for bestilling av plass til smørevogn...

Ferdig utfylt skjema sendes innen 15. oktober til:
christian@skiskyting.no

NSSF tilbyr ikke felles bestilling av overnatting på arrangementer for servicepersonell denne sesongen.

Bestillinger og endringer i behovet etter 15. oktober må meldes til den enkelte arrangør direkte.

Del artikkel

Resultatliste fra skytefinalen 2019

Resultatliste fra skytefinalen 2019

Skytefinalen ble gjennomført i varierende vindvær på Steinkjer Skistadion.

Vinner av K/M 17 år ble Sivert Bjørndalen fra Simostranda IL med 19 treff. I K/M 18 år var det Jakob Høsøien fra Tynset IF / Team Toyota Slettum Bil som trakk det lengste strået. Også han med 19 treff.

I M/K 19 år ble det jevnt med hele fire skyttere som fikk 17 treff og da måtte det omskyting til for å kåre en klassevinner. Ulrik Olsen Brimi fra Byåsen SSL / Trondheim Biathlon Team var den raskeste med fire treff og han gikk dermed videre til superfinalen. I klassen K/M 20-22 år utmerket Vingrom IL sin utøver, Sivert Guttorm Bakken, seg som den eneste skytteren med 20 treff. 

I superfinalen var det Ulrik Olsen Brimi som skjøt best og fortest og stakk derfor av med premien fra Lapua på 1000 stk konkurranseskudd. 

Resultatliste:

K/M 17år

K/M 18år

K/M 19år

K/M 20-22år

Del artikkel

Informasjonsmøte 20. september

Informasjonsmøte 20. september

Norges Skiskytterforbund inviterer til et informasjonsmøte i forbindelse med NM Rulleskiskyting førstkommende fredag kl 18:45, umiddelbart etter lagledermøtet. Møte vil være på Steinkjer Skistadion i kafeteriabygget, samme sted som lagledermøte blir avholdt.

Her vil det bli informert om uttakskriterier for sesongen 2019/20 og hvilke krav som stilles til løperne ved representasjon. NSSF vil for sesongen 2019/20 videreføre ordningen fra foregående sesonger med helseklarering av alle utøvere som skal representere Norge internasjonalt. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom flere særforbund og Sunn Idrett. Formålet med klareringen bygger på at norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon, samt ønsker sunne og friske utøvere. I tillegg krever nå IBU at alle som skal delta i konkurranser i regi av IBU må gjennomføre antidoping e-læringsprogram. Det vil si at alle som har ambisjoner om å representere Norge må gjennomføre «Ren utøver» før sesongen og ha diplom klar for innsendelse ved et eventuelt uttak.

Skiskytterforbundets verdier «Begeistrende, samlende og nytenkende» stiller krav til oss som reiser rundt på renn. Vi skal sammen skape gode opplevelser og være åpne og ærlige for å fortsatt skape godt samhold og fellesskap. I tillegg skal vi tenke nytt og i den forbindelse er det fint å få kreative innspill fra salen. Hvordan forholder vi oss til dette og hvordan kan vi sammen fortsette å bygge dette gode fellesskapet i norsk skiskyting.

Spørsmål eller innspill både før og etter møtet kan rettes:
Harri Luchsinger
E-post: harri.luchsinger@skiskyting.no 
Telefon: 978 99 716

Del artikkel

Arrangørkonferansen 2019 og tidtakerkurs

Arrangørkonferansen 2019 og tidtakerkurs

Årets Arrangørkonferanse går av stabelen 18.-19. oktober på Comfort Hotel Runway, Gardermoen.
Det vil bli arrangert tidtakerkurs parallelt med Arrangørkonferansen.

Sted:  Comfort Hotel Runway, Gardermoen
Dato: 18.-19. oktober 2019 
Tid: Start kl. 18:00 fredag - ca 14:00 lørdag 
Målgruppe:  Rennleder, tidtakersjef, org.leder, TD2 m.fl 
Påmeldingsfrist: 1.oktober 2019
Priser:

Helpensjon pr person i dobbeltrom kr. 975,-
Helpensjon pr person i enkeltrom kr. 1425,-
Dagpakke fredag og lørdag inkl. middag og lunsj kr. 950,-
Dagpakke fredag inkl. middag (ikke lunsj lørdag) kr. 650,- 
Dagpakke lørdag inkl. lunsj kr. 650,-

* NSSF fakturerer klubbene i etterkant av konferansen.

 Programmet er ikke helt klart, men mye av innholdet er på plass:

 • Oppdateringer fra EQ Timing
 • Hvordan skape medieoppmerksomhet på arrangement?
 • Regelendringer
 • Arrangørhåndboka
 • Hvordan forholder vi oss til fluor på arrangement?
 • Møter mellom arrangør og TD2ere

Alle som ønsker å delta enten på konferansen eller tidtakerkurset må melde seg på via linken under. 
Merk at det ikke er en egen kursavgift for de som ønsker å delta på tidtakerkurset, annet enn at man må betale for enten overnatting eller dagpakke ihht det som står i påmeldingen.

PÅMELDING TIL ARRANGØRKONFERANSEN OG TIDTAKERKURS


TD2ere får dekket opphold i dobbeltrom og reise. 

Har du spørsmål til konferansen eller tidtakerkurset, ta kontakt med christian@skiskyting.no

 

Del artikkel

Lillehammer rulleskifestival

Lillehammer rulleskifestival

Lillehammer Skiklubb og Vingrom IL har laget et nytt konsept på Lillehammer som heter Lillehammer rulleskifestival.
Arrangementet går i perioden 4.-6. oktober 2019 og er for alderen 13-19 år.

Del artikkel

Ny Anlegg- og arrangementskonsulent

Ny Anlegg- og arrangementskonsulent

Christian Gedde-Dahl er ansatt som ny Anlegg- og arrangementskonsulent.

- Vi er veldig godt fornøyd med å få Christian med på laget, uttaler påtroppende Bredde- og rekrutteringssjef Vegar Rolfsrud. Han kjenner rollen godt fra før av, da han vikariert for meg i to omganger ifm pappapermisjon, samt at han har gjort en rekke storskjermproduksjoner for oss. Han kjenner organisasjonen godt og vet hvor viktig frivillig arbeid er for å skape gode arenaer for utøverne i idretten vår. Christian innehar en meget god teknisk- og digital kompetanse, som vil utvikle både anlegg og arrangement på en god måte, avslutter Rolfsrud. 

- Jeg har hatt gleden av å jobbe med Norges Skiskytterforbund på mange måter over flere år, og ser virkelig frem til å kunne gjøre det på fulltid fremover. Vegar har gjort en glimrende jobb over mange år, så det er store sko å fylle i denne rollen. Forhåpentligvis kan min kompetanse og bakgrunn i samarbeid med hele skiskytterfamilien, være med på å utvikle anlegg og arrangement ytterligere. 

Christian tiltrer i sin stilling 16. september. 

Del artikkel

Blink 2019

Blink 2019

Blinkfestivalen i Sandnes sentrum går av stabelen denne uka og landslagene stiller til start, med god konkurranse fra både norske team og klubbutøvere, samt deltakelse fra internasjonale utøvere!

Det er 14. gang Blinkfestivalen arrangeres og det er meldt om deltakerrekord for hele arrangementet med ca 2800 påmeldinger. 

Noen skiskytterne skal prøve seg på Lysebotn opp torsdag, fredag er det skyteduell og fellesstart, før man runder av Blink med supersprint og finaler lørdag. For de yngre klassene er det supersprint og kvalifisering fredag og lørdag er det finaler. 

For de som ikke har anledning til å være publikum i Sandnes, kan dere se det hele på NRK 1. Her er sendeplanen:

Torsdag: kl. 22:00 Lysebotn opp
Fredag: kl. 19:30
Lørdag: kl. 19:35

Se forøvrig arrangørens hjemmesider for mer informasjon.

HJEMMESIDE BLINKFESTIVALEN

 

 


Del artikkel

Konkurransereglementet 2019-20

Konkurransereglementet 2019-20

Teknisk komité i Norges Skiskytterforbund har vedtatt nytt konkurransereglementet for sesongen 2019-20

Alle endringer for sesongen 2019-20 er markert i rødt. 

Her er noen av hovedpunktene:

 • Juniorklassen utvides til 20-22år
 • Stafettklassene ungdom og junior justeres til 17-19 år og 17-22 år.
 • Når en utøver skal bytte klubb, skal det fylles ut et overgangsskjema
 • Endret rutine ift påmelding stafett, se §1.5.1.2
 • På nasjonale arrangement - Avtrekkskontroll og brikkesjekk gjennomføres før man får tildelt startnummer. Innskyting skal gjennomføres med startnummer på. 
 • §5.3 30sekunder straff: Dersom en utøver har tomhylse i kammeret ved avtrekkskontroll eller visitasjon etter innskyting

NSSFs konkurransereglement sesongen 2019-20

 

Del artikkel

Vingrom IL Skiskyting søker trener(e)

Vingrom IL Skiskyting søker trener(e)

Til sesongen 2019/2020 søker Vingrom IL Skiskyting etter ny trener(e) til skiskyting.

Vingrom IL Skiskyting er en av de største skiskytterklubbene i landet med god bredde og flere gode utøvere på toppnivå nasjonalt og internasjonalt. 

Arbeidsoppgaver er å bidra med å planlegge og gjennomføre fellestreninger og evt. ekstraøkter.

Ønskede kvalifikasjoner er idrettsfaglig bakgrunn og trenererfaring fra skiskyting. Gjerne vært aktiv utøver selv, og inneha gode langrenns- og skytetekniske ferdigheter. 

Det er en fordel om trener bor i Lillehammerregionen.

Ta kontakt med sportslig leder Paul Erik Hattestad, tlf 93485011.

 

Del artikkel

Ny bredde- og rekrutteringssjef

Ny bredde- og rekrutteringssjef

Bredde- og rekrutteringssjef Marian Lyngsaunet har sagt opp sin stilling og blir hos oss til 1. september. I samråd med styret er det besluttet at stillingen ikke lyses ut, og at den fylles av Vegar Rolfsrud, som har vært hos oss i 12 år og som i dag er arrangement- og anleggskonsulent.

 

Vegar har selv vært aktiv skiskytter, og har mange års erfaring i skiskyttermiljøet som frivillig på arrangement, kursholder og trener. - Med Vegar sin kunnskap, erfaringer og personlighet er vi trygg på at han vil fylle denne rollen meget godt, og bidra til at forbundet når sine målsetninger knyttet til rekruttering, utvikling og utdanning, sier Generalsekretær Anne Varden.

 

Vegar vil ha det strategiske ansvaret innenfor områdene rekruttering, utvikling og utdanning. Sentralt i rollen er kompetanseutvikling og sikre en vellykket implementering av Utviklingstrappa, som er vårt verktøy for å utvikle skiskyttere fra utøvere begynner med skiskyting og fram til de blir seniorutøvere. Vegar vil ha nær kontakt med krets- og klubbleddet, samt skoler og team.

 

- Jeg har hatt gleden av å jobbe med norsk skiskyting siden 2006 og ser frem til nye og spennende oppgaver, sier ny bredde- og rekrutteringssjef Vegar Rolfsrud. Det å få sjansen til å jobbe med kjernevirksomheten i norsk skiskyting, ser jeg veldig frem til. Bredde- og rekrutteringsavdelingen, med Marian i spissen, har gjort en særdeles god jobb og jeg ser frem til å videreutvikle det gode grunnlaget som er lagt, avslutter Vegar Rolfsrud.

Del artikkel

NSSF og Hurtigruta Carglass på Camp Spinal

NSSF og Hurtigruta Carglass på Camp Spinal

Sunnaasstiftelsen inviterte til fleskballturnering på Norges Idrettshøgskole under Camp Spinal.

Camp Spinal er et konsept med motivasjons- og treningsleire som arrangeres årlig for brukere med ryggmargskader. 

I den forbindelse avholdes det fleskballturnering hvor det var mange lag som silte til start. Regjerende mestere Hurtigruta Carglass og NSSF kom seg ikke videre til finalen, men vi takker for en fantastisk morsom turnering. 

NSSF og Hurtigruta Carglass på Camp Spinal

Sunnaasstiftelsen sin hjemmeside

Del artikkel

Tidtakerbrikker sesongen 2019-20

Tidtakerbrikker sesongen 2019-20

På nasjonale arrangement sesongen 2019-20 blir det noen endringer med tidtakerbrikke.

For sesongen 2019-20 skal utøver ha kun én tidtakerbrikke og det er utøverens personlige brikke. Brikken skal ha brikkenummer 3731640 eller høyere nummer. Brikker som har byttet batteri de siste 2 årene vil også være godkjente. Brikkene som har nummer under 3731640 (og ikke har byttet batteri) må enten kjøpe ny fra Emit i god tid før arrangementet, eller man kan kjøpe/leie brikke på rennkontoret. Husk å oppdatere brikke ID på din profil i EQ Timing. 

Den nye praksisen gjelder for nasjonale arrangement (NM, Norges Cup, Hovedlandsrennet og mønstringsrenn)


Veileder for å endre brikkenummer i EQ Timing på din profil

 


Del artikkel

Alder i juniorklassen

Alder i juniorklassen

Styret vedtok 12. juni hva alderen skal være i juniorklassen kommende sesong. Du kan lese mer om det her.

Norges Skiskytterforbund vil takke organisasjonen for stort engasjement rundt saken og alle innspill som har kommet.
Styret i NSSF har vedtatt følgende i saken: 

Styret vedtar at NSSF skal følge IBU sitt vedtak om alderen 20-22år i juniorklassen. Det betyr at juniorklassen i Norge er 20-22år fra og med sesongen 2019-20. 

 


Del artikkel

Jens R. Schjerven ansatt som prosjektleder i NSSF

Jens R. Schjerven ansatt som prosjektleder i NSSF

Det er en glede å kunne fortelle at Jens Riise Schjerven er ansatt som prosjektleder i NSSF. Dette er en fireårig stilling og han tiltrer 1. september 2019. 

Jens vil ha to hovedarbeidsfelt:
50% Utviklingsarbeid bredde para-skiskyting. 50% Arbeid med utdanning og kompetanse rettet mot klubb og krets.
Jens har vært aktiv i skiskyttermiljøet i mange, mange år og har erfaring både som trener, klubbleder, TD, rennleder og skytebanesjef.
I tillegg er Jens godt kjent med IBU gjennom oppgaver som skytebanesjef WC Holmenkollen, Rennleder på sesongstart skiskyting og dommeroppgaver internasjonalt.

«Etter mange år i forskjellige roller på fritiden ser jeg virkelig fram til å jobbe med skiskyting på heltid. Det blir fantastisk spennende og få være en del av den største satsningen noen sinne innen para-idretten på breddenivå her til lands. Samtidig vil en del av jobben være kompetansebygging for krets og klubber, noe som har stått mitt hjerte nær over lang tid. Og ikke minst gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med både nye og gamle kolleger innen idretten" uttaler Jens Schjerven. 

Del artikkel

Løft for para-skiskyting

Løft for para-skiskyting

35 fagpersoner innen paraidretten fra 11 særforbund, Olympiatoppen og NIF var samlet til kickoff for tidenes parasatsing i Norge.

- Det overordnede målet er å doble antall medaljekandidater i paralympiske leker i løpet av åtte år, sier Olympiatoppens Cato Zahl Pedersen.

I samarbeid med Stiftelsen VI er det satt av seks millioner kroner årlig til langsiktige prosjekter for å utvikle flere parautøvere til internasjonalt toppnivå. Totalt 11 særforbundsprosjekter, rettet mot syns- og bevegelseshemmede, er plukket ut til å få seks millioner kroner årlig de neste fire årene. 

- Søknadsprosessen fra særforbundene viser at det er en betydelig økt iver etter å skape et løft for paralympisk rekruttering og utvikling. 16 særforbund søkte, og vi har landet på videre samarbeid med elleve idretter, sier prosjektleder Elisabeth Eyde i Olympiatoppen. 

Følgende forbund og idretter har underskrevet samarbeidsavtale og er tildelt prosjektmidler: langrenn, alpint, snowboard, skiskyting, svømming, bordtennis og roing. I tillegg skal det inngås avtaler med friidrett, skyting, paraishockey og sykkel.

Tettere samarbeid med flere aktører

Det er altså først og fremst disse ovennevnte idrettene som skal gi Norge et løft i internasjonal paraidrett. Prosjektenes arbeidsmål er å rekruttere og utvikle flere unge parautøvere til høyeste internasjonale nivå gjennom tettere samarbeid med klubber, fagkonsulenter og Olympiatoppen ute i regionene.

- Målet er å trigge ungdommer som ønsker å være aktive til å bli enda mer aktive, rekruttere flere med medfødt funksjonshemning gjennom tett samarbeid med skoler, kommuner og rehabiliteringsinstitusjoner, og hjelpe nyskadde inn i idretten, både de som tidligere har vært aktive, men også nyskadde som ønsker å starte med idrett, sier Cato Zahl Pedersen.

Zahl Pedersen er utrolig glad for samarbeidet med Stiftelsen VI.

- Vi ser på dette samarbeidet som en fantastisk mulighet for å få et gjennombrudd for rekrutteringen og utvikling av paratoppidretten. Den økte oppmerksomheten som allerede er skapt, gir et moment som vi vil bruke til økt satsing og styrking av klubber som tilrettelegger for målrettet daglig treningsaktivitet i fellesskap for parautøvere, sier Cato Zahl Pedersen.

Han håper å se resultater ganske raskt.

- Det som blir viktig for oss er at vi allerede i løpet av et års tid vil se en tilvekst av nye utøvere i de ulike idrettene, sier Zahl Pedersen avslutningsvis.

Del artikkel

Utlysning av midler fra ExtraStiftelsen

Utlysning av midler fra ExtraStiftelsen

Alle idrettslag kan søke om midler til ExtraStiftelsen via Norges idrettsforbund til oppstart eller videreutvikling av prosjekter rettet mot sårbare og utsatte grupper.

Du kan søke om midler til prosjekter som har som mål om å legge til rette for og inkludere:

• mennesker med funksjonsnedsettelse

• mennesker med innvandrerbakgrunn

• mennesker med en fysisk sykdom

• mennesker med psykisk sykdom eller

• mennesker med lav betalingsevne

Idrettslag kan søke om støtte til prosjekter som innbefatter f. eks utsyr til trening, honorarer til trenere, kompetansehevende tiltak for trenere og ledere, markedsføring, arrangementer for målgruppen osv. Det kan også søkes om lønn til prosjektleder dersom det er formålstjenlig for prosjektet. Prosjektets varighet må være inntil 1, 2 eller 3 år.

 

Søknadsfristen er 15. august 2019 for prosjekter med oppstart vår 2020.

For å bli opprettet som søker må du:

1. Ta kontakt med sitt særforbund (dersom idrettslaget organiserer 1 idrett) eller idrettskrets (dersom idrettslaget organiserer flere idretter) for å avklare:

• om ønsket prosjekt er i tråd med særforbundets/ idrettskretsens strategiplan og prioriterte områder.

• om særforbundet/ idrettskretsen har mulighet til å støtte idrettslagets prosjekt faglig.

• om særforbundet/ idrettskretsen har mulighet til å støtte idrettslagets prosjekt økonomisk, eller vet om andre støtteordninger, slik at midlene enten kan inngå i budsjettet i søknaden, eller erstatte behovet for å søke.

2. Sende en e-post til line.hurrod@idrettsforbundet.no i god tid innen søknadsfristen hvor du kort opplyser om:

• prosjektets bakgrunn

• prosjektets målsetting

• prosjektets målgruppe

• prosjektet er informert om til særforbund/ idrettskrets

3. NIF oppretter eventuelt idrettslaget som søker og du får tilgang til et elektronisk søknadsskjema. Der må du fylle ut alle opplysninger, samt legge ved en prosjektbeskrivelse og budsjett. Mer informasjon sendes dersom du blir opprettet som søker.

Les mer her og her.

ExtraStiftelsen kunngjør hvem som får midler 15. desember 2019.

Spørsmål: line.hurrod@idrettsforbundet.no

 

 

 

Del artikkel

Knut Brevik gir seg som utviklingssjef i NSSF fra 31.07.19. NSSF har allerede ansatt hans erstatter

Knut Brevik gir seg som utviklingssjef i NSSF fra 31.07.19. NSSF har allerede ansatt Harri Luchsinger i denne rollen fra 01.08.19

Knut Brevik har bestemt seg for å gi seg i jobben som utviklingssjef i NSSF fra 31.07.2019. Knut har vært ansatt i 50% stilling i denne rollen siden høsten 2018. Han vil nå bruke mer tid sammen med familien, og gå tilbake til jobben som lærer og trener på Heimdal Videregående Skole.

Knut har gjort en fantastisk jobb hos oss. Først som trener, deretter som prosjektleder for vår nye utviklingstrapp og til slutt som utviklingssjef for våre utviklingslandslag. Skulle svært gjerne hatt Knut med oss videre, men respekterer 100% det valget han tar sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Gjennom de 5-årene jeg har jobbet i NSSF har jeg vært heldig å få jobbe og lære av mange flinke utøvere, trenere og ledere. Selv om jeg slutter i NSSF, vil jeg fortsatt være en del av det flotte skiskyttermiljøet vi har i Norge, og jeg gleder meg til å være trener og lærer igjen sier Knut Brevik.

 NSSF har, siden Knut i vinter ga beskjed om at han ville gi seg, jobbet med en erstatter i rollen som utviklingssjef. Harri Luchsinger har allerede takket ja til jobben, og vil jobbe litt med Knut og utviklingslandslagene i sommer. Han starter offisielt fra 01.08.19. Harri er tidligere skiskytter og vil i høst bli ferdig som Ph.d.-kandidat ved NTNU Senter for toppidrettsforskning. I sin forskning har han jobbet tett med NSSF i ulike prosjekter, og kjenner derved både utøvere og trenere på alle landslagene godt. Han har også vært koordinator for Team NTNU.

Vi mister en bra mann i Knut Brevik, men får også inn en med bra kapasitet og kunnskap i Harri. Han har forsket mye på skiskyting, spesielt på det skytespesifikke, og vil være med å ta oss et steg videre der sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Jeg har hatt kontor ved siden av Knut i toppidrettssenteret i Granåsen og har satt stor pris på alle de faglige diskusjonene vi har hatt og er imponert over det arbeidet Knut og norsk skiskyting har lagt ned i utviklingstrappa. Det er et godt grunnlag for arbeidet videre. Den tette kontakten mellom Knut og meg har også muliggjort en god overgang til det jeg skal i gang med. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben som utviklingssjef og tror vi kan få til mye spennende fremover sier Hari Luchsinger.

 

Del artikkel

Overgangsskjema

Overgangsskjema

Hvis en utøver skal bytte klubb må utøver, tidligere klubb og ny klubb fylle ut et skjema og sende det inn til nssf@skiskyting.no

Del artikkel

NSSF søker Kommunikasjonsansvarlig

NSSF søker Kommunikasjonsansvarlig

Har du lyst til på spennende jobb i Norges Skiskytterforbund?
Nå kan du søke på jobben som Kommunikasjonsansvarlig

Del artikkel

Trener 3 kurs 20.-25.juni

Trener 3 kurs 20.-25.juni

Trener 3 kurs 20.-25.juni blir avholdt på Birkebeineren skistadion Lillehammer

Kursavgift er kl 1500 pr kursdel ( Det er to kursdeler: fysisk og skyting)

Fysisk del er fra torsdag 20.juni fra kl 10.00 til lørdag ettermiddag (konkret tidsplan blir bekreftet om kort tid).

Skytedelen er fra lørdag ettermiddag til tirsdag 25.mai ca kl 15.30 (endelig tidsplan blir bekreftet om kort tid).

Pris fullpensjon med overnatting i dobbeltrom er 750 kr pr døgn pr person

Alle deltakerne må skrive en skriftelig eksamen i etterkant av kurset som må bli godkjent - før kurset er bestått. 

 

Siden oppstart på kurset er kl 10 torsdag 20.juni, kan man komme onsdagskveld fra kl 21-22 for overnatting

For de som ikke skal ha overnatting er pris for kost pr døgn (konferansepakke dag): 400kr

Fyll ut dette skjemaet for å melde deg på.

Du vil få beskjed om du får plass i løpet av kort tid.

Påmledingsfrist 15.juni

 

For å være kvalifisert til å delta på kurset, må du ha trener 2 eller tilsvarende kompetanse.

Norges Skiskytterforbund dekker kursavgift, overnatting og reise for kvinnelige deltakere mot bestått eksamen.

Mannlige deltakere bør kontakte sin tilhørende krets for søke om støtte til trener 3 kurset.

Dyktige foredragsholder fra blant annet Olympiatoppen, NSSF og andre vil være foredragsholdere på kurset.

Ta kontakt med Åshild Høva Sporsheim, hvis du har spørsmål ifm kurset.

Mail: ashild.sporsheim@skiskyting.no

Del artikkel

Spørreundersøkelse om juniorklassen

Spørreundersøkelse om juniorklassen

Norges Skiskytterforbund ønsker din mening om hvilke aldersgruppe juniorklassen skal være for sesongen 2019-20. Vi ber deg derfor fylle ut spørreundersøkelsen innen 1. juni 2019 og her kan hele organisasjonen delta. Teknisk komité skal behandle saken 3. juni og styret skal vedta saken i slutten av juni.

Del artikkel

Kvalifisering til skytefinale under NM rulleskiskyting

Kvalifisering til skytefinale under NM rulleskiskyting

Kvalifiseringen til skytefinaler under NM rulleskiskyting i Steinkjer gjennomføres som tidligere som 30-30 test på 10delt skive.

Kvalifiseringen gjennomføres som tidligere år ved en skytetest i juni, og en skytetest i august.

Mer info om testen, gjennomføring av testen og regler for telling av poeng finner dere her.

Korrekt skive (ISSF 50m) kan kjøpes på idrettsbutikken.

Mer informasjon om skytefinalene kommer i september.

Uttak gjennomføres senest en uke før konkurransedag.

Link til innsending av resultat

http://cr7271.customervoice360.com/uc/admin/f0b0/

 

 

Her er informasjon om skytetesten 

Det blir gjort et vedtak i slutten av juni vedrøernde M/K 20-21 / M/K 20-22.

Ber derfor om at dere også sender inn resultatene for utøvere som går i "klasse 22" i juni, slik at vi evt fanger opp de utøverne mtp en evt utvidelse av den eldste jr klassen.

Spørsmål om testen rettes til Åshild Sporsheim, mail: ashild.sporsheim@skiskyting.no

Del artikkel

Henrik L´Abée-Lund legger opp

Henrik L´Abée-Lund legger opp

En lang og flott skiskytterkarriere er over.

I 2005 kom Henrik L´Abée-Lund inn på juniorlandslaget i Norges Skiskytterforbund, og var knyttet til ulike landslag til og med 2018/2019-sesongen. Han debuterte i verdenscupen i sesongen 2010/2011.

Høydepunktene var da Henrik tok sin første verdenscupseier på hjemmebane i Holmenkollen i 2018 og VM-gullet i stafett i Nove Mesto 2013. 

Del artikkel