Informasjon vedrørende innstilling av utøvere til Ungdoms-OL i Lausanne 9. – 15. januar 2020

Informasjon vedrørende innstilling av utøvere til Ungdoms-OL i Lausanne 9. – 15. januar 2020

16. september vedtok styret i Norges Skiskytterforbund (NSSF) at vi ønsker å delta i Ungdoms-OL i Lausanne 2020, og stille med inntil 8 utøvere i aldersklassen 17-18 år (4 gutter og 4 jenter).

I forbindelse med deltakelsen vil det bli en egenandel på kr 4.000,- for hver utøver.

Med bakgrunn i vedtaket om deltakelse, ble det gjort en vurdering knyttet til selve uttaket og hvilken aldersfordeling man skulle benytte.  Man så på tre aktuelle alternativer:

1) utelukkende eldste årsklasse

2) tre eldre og én yngre utøver

3) to eldre og to yngre utøvere

Beslutningen om å innstille to utøvere fra eldre årsklasse og to utøvere fra yngre aldersklasse (alternativ 3) er basert på at vi ønsker at begge generasjoner skal få mesterskapserfaring (det er ikke European Youth Olympic Festival (EYOF) alle år).

Utøverne som er innstilt har blitt vurdert på følgende:

  • Utøverne fra eldre årsklasse ble vurdert basert på totalresultatet i Norgescupen i fjor.
  • Utøvere fra yngre årsklasse ble vurdertprimærtbasert på resultater i Hovedlandsrennet (beste totalplassering og eventuelt beste tid) samt resultater fra Bama Young Star.

Fristen for NSSF å melde inn sin innstilling til Olympiatoppen var 25. september. Endelig uttak gjøres av Olympiatoppen og blir offentliggjort 16. desember.

Dersom NSSF skulle ha meldt inn flere utøvere i innstillingen til Olympiatoppen, altså laget en lenger long-list, måtte alle disse utøverne registrert seg i Olympiatoppen sine systemer. I tillegg måtte vi arrangert flere konkurranser for å identifisere de utøverne vi ønsket å innstille til uttak. Dette er ikke ønskelig, fordi det blir flere konkurranser enn det som er planlagt.

Norgescupen på Lygna kommer etter fristen 6. desember om å sende inn short-list. NSSF ønsker ikke at konkurransene på Lygna blir preget av prestasjonspress fordi det kan føre til økt jag etter å komme seg på snø for de yngre årsklassene.

NM Rulleskiskyting i Steinkjer kommer utenfor normal konkurransesesong. I tillegg er det ikke det samme å gå på rulleski, som på ski, hva gjelder teknikk. Totalvurderingen ble at vi ikke ønsket å bruke dette rulleskirennet som uttaksrenn/vurderingsrenn for innstilling av utøvere til Ungdoms-OL.

I fremtiden skal NSSF informere om Ungdoms-OL minimum ett år i forveien for å skape god forutsigbarhet. Det vil også bli utarbeidet generelle retningslinjer for fremtidige Ungdoms-OL, gitt at NSSF fortsatt ønsker å sende norske utøvere.

Utøverne som er innstilt til Ungdoms-OL i Lausanne, og oversendt Olympiatoppen er:

Kvinner:
Gro Njølstad Randby 
Gunn Kristi Stensaker Tvinnereim
Synne Mæland-Herheim
Herborg Idland

Herrer:
Isak Leknes Frey
Stian Fedreheim
Vegard Thon
Emil Hage Streitlien  

Reserver:

  1. Eivor Melbybråten
  2. Linnea Winsvold
  3. Ole Tafjord Suhrke  
  4. Jakob Høsøien

Ønsker du mer informasjon om vurderingene som er gjort?
Vennligst kontakt: Harri Luchsinger, harri.luchsinger@skiskyting.no, mobil: +47 97899716

Del artikkel