Den norske troppen til YOG i Lausanne er klar. Den består av 55 utøvere som representerer 13 disipliner. Norge deltar i alpint, skøyter, randonee, monobob, aking, skiskyting, ishockey, freestyle (skicross/slopestyle), snowboard, langrenn, hopp, kombinert og curling. YOG vinter arrangeres hvert fjerde år, og denne utgaven er den tredje i rekken. Skøyter, monobob og aking har sine konkurranser og i St.Moritz, og utøverne i disse idrettene bor også der.

Ungdomslekene i Lausanne er et arrangement hvor det konkurreres i 16 ulike disipliner, med nesten 2000 deltagere fra nærmere 75 nasjoner. YOG er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og første internasjonale mesterskap.

Olympiatoppen har forberedelses- og gjennomføringsansvaret for ungdomslekene, og er opptatt av at deltakelsen blir en viktig del av utviklingstrappen mot en eventuell fremtidig toppidrettskarriere.

– YOG benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere og ledere. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelse på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

De norske skiskytterne som skal delta i ungdoms-OL i Lausanne er:

Gro Njølstad Randby (Ivrig IL)
Synne Mæland-Herheim (Geilo IL)
Herborg Idland (Figgjo IL)
Gunn Kristi Stensaker Tvinnereim (Hardbagg IL)
Vegard Thon (Skrautvål IL)
Isak Leknes Frey (Bærum Skiklub)
Emil Hage Streitlien (Folldal IF)
Stian Fedreheim (Hernes IL)

Trenere

Sondre Kvistad
Ole Andreas Flotten
Andreas Kvam

Her kan du følge YOG Lausanne
Mesterskapet kan følges på www.lausanne2020.sport Profesjonelle sportsfotografer vil dokumentere mesterskapet. Bildene er til fri bruk (mot kreditering), og vil bli gjort tilgjengelig på www.oisphotos.com
YOG Lausanne er også aktive på Instagram og Facebook.

For medier som ønsker mer informasjon, eller å møte utøvere under precamp, kontakt leder for troppen, Jan Wojtaszek, på e-post Jan.wojtaszek@olympiatoppen.no eller på telefon 907 27 907.

Skrevet av Emilie Nordskar den 06. jan 2020