Operativ rennjury har hatt dialog de siste dagene og her kan du se hva de har kommet frem til

ASKO CUP går som planlagt i Blommen Skisenter, men med noen tilpasninger.

Det er 30 cm snø i rulleskiløypa vår og vi har valgt å ikke kjøre løypene med tråkkemaskin den siste perioden for å bevare løypene vi har så godt vi kan, uttaler rennleder Truls Tangstad. Det blir bra i løypa når vi freser opp løypa slik den er i dag, og for å være på den sikre siden så produserer vi litt ekstra snø med de to snøkanonene vi har i anlegget, avslutter rennlederen.

Tilpasningene er at 2,5 km må gå to mellomrunder inne i selve løypa, før man går enten til skyting eller mål. Det samme gjelder for 3,0 km og 3,3 km. Legg merke til at 3,0km og 3,3km er helt lik, operativ rennjury har godkjent at det blir slik. Det betyr at 15 km kortnormal for menn senior blir noe lengre enn regelverket tilsier og at sprint for Menn senior/M20-22år blir noe kortere. Vi gjør det slik for at det skal være enklest mulig for utøveren, ut i fra de rådene forhold.

Øvrige tilpasninger som blir gjort er at Menn senior går først i pulje 2 lørdag.
Rekkefølgen blir derfor:

  • Menn senior
  • M 20-22 år
  • Kvinner senior
  • K20-22 år

Det vurderes også å øke fra 20 til 30 sekunders startintervall på søndagens sprint. Det kan føre til at innskytingene starter noe tidligere enn programmet tilsier i dag, men det blir i så fall justert tirsdag 17. januar når vi vet antall påmeldte.

Følg med på arrangørens hjemmeside for eventuelle oppdateringer nærmere arrangementet: https://anviser.skiskyting.no/stiklestad2023/

Skrevet av Vegar Rolfsrud den 14. jan 2023