NSF langrenn, Lillehammer Olympic Legacy Centre og Skiskytterforbundet i samarbeid med World Para Nordic Skiing gjennomfører for første gang digital ParaCamp 22.-25. november. Dette er gratis – påmeldingsfrist 12. november 2020

Internasjonal ParaCamp – Nordic Skiing (langrenn og skiskyting) skulle egentlig vært arrangert i april 2020, men på grunn av Covid-19 måtte den avlyses.
I stedet har vi nå fått opp en digital Camp som vil bli avholdt i tidsrommet 22.-25. november.

Hvem er dette for? 
– Syns og bevegelseshemmede utøvere i langrenn og skiskyting
– 15 år eller eldre
– Utøvere som ønsker å å bli en av morgendagens stjerner i langrenn/skiskyting, etablerte utøvere og ferske utøvere i disse grenene er også velkommen.
– Trenere
– Ledsagere for synshemmede utøvere

Hva inneholder denne Campen?
👉 Det blir daglige online foredrag/diskusjoner for utøvere kl 19:00 hver kveld, med ulike tema som;
– Teamwork
– Kosthold/Ernæring
– Erfaringer fra etablerte utøvere/tidligere elite utøvere

👉 Daglige møter for trenere med ulike tema tre kvelder kl 20:30;
– Utstyr innen Nordic Skiing
– Skiskytingens «secrets»
– Trenerrollen

👉 Tre fysiske økter
– Du gjennomfører disse hjemme, opplegget for øktene blir presentert dagen før og gjennomgått i begynnelsen foredragene online hver dag
– 2 økter live streames;  1 basisøkt for sittende utøvere og 1 basisøkt for stående utøvere

Hvem er forelesere på denne ParaCampen?
Her vil du blant annet møte flere profilerte parautøvere som deler av sine erfaringer;
👉Nils Erik Ulset fraTingvoll debuterte i Paralympics i 2002 og har siden hentet hjem 31 mesterskapsmedaljer, 15 av disse i Paralympics. Har medaljer både i langrenn og skiskyting, men det er skiskyting som er hans hovedidrett.
👉Vilde Nilsen 
fra Kvaløysletta, Tromsø er Norges nye paralangrennsstjerne, hun har så langt i sin korte karriere 1 sølv fra Paralympics i 2018 og 4 gull i langrenn og 1 bronse i skiskyting fra ParaVM i 2019. Samt at hun har vunnet WC sammenlagt 2 ganger. Langrenn er hovedidretten, men hun deltar også i skiskyting.
👉Zebastian Modin, Sveriges store parastjerne på langrennsiden, 4 sammenlagtseiere i WC, 5 medaljer i Paralympics og 6 VM medaljer. Han konkurrerer både i langrenn og skiskyting.

Ellers er solide profiler som Mikko Kokslien (kombinert), Erlend Bjøntegaard (skiskyting), Robin Bryntesson (svensk langrennsløper og nå ledsager for Zebastian) med og vil bidra med sin kompetanse og erfaring sammen med trenere fra flere nasjoner og kompetanse fra Olympiatoppen.

Påmelding
– Dette er en gratis og påmeldingsfristen er satt til 12. november. Så langt er det påmeldinger fra 11 nasjoner.
Meld deg på 👉 Påmeldingslink her 
* Det er lagt ned mye jobb med å få dette programmet på plass, så vi setter pris på at de som melder seg på deltar på hele campen.

Se invitasjonen her

Har du spørsmål? Kontakt: 
Jens Schjerven (NSSF): jens.schjerven@skiskyting.no

Skrevet av Emilie Nordskar den 11. nov 2020