– Det har vært en spesiell sesong for alle som driver idrett, og til siste runde i IBU Cupen avviker vi noe fra de opprinnelige uttakskriteriene. Egentlig var det tenkt at vi kun skal sende utøvere som har en realistisk mulighet for topp-10 i totalcupen, men fordi sesongen har vært kortere enn normalt og for å gi flere norske utøvere muligheten til å konkurrere internasjonalt, ser vi på dette som riktig og viktig utvikling av fremtidens skiskyttere i Norge, forklarer Harri Luchsinger, sportssjef for utviklingslagene i Norges Skiskytterforbund.

Trenerteamet på både herre- og kvinnesiden ser frem til siste runde med IBU Cup.

– Damene har til nå hatt en fantastisk sesong. Vi har fem blant topp-15 totalt, noe som aldri har skjedd oss før. Det er også veldig gledelig at Jenny Enodd er klar for konkurranse etter hun måtte kaste inn håndkledet på grunn av sykdom rett før hennes verdenscup-debut i Oberhof, forteller Sverre Olsbu Røiseland, trener for rekruttjentene.

På herresiden leder Sivert Bakken IBU Cup sammenlagt, kun ett poeng foran Filip Fjeld Andersen. Blant topp-9 finnes også fire andre norske gutter.

– Vi får også med oss debutant Sverre Dahlen Aspenes med oss på tur, etter gode prestasjoner i Norges Cup på Fet. Norge leder mixed-stafett cupen med ett fattig poeng på Tyskland så det blir spennende og hele laget skal bidra for å få til så gode stafetter som mulig. Både individuelt og som lag byr finaleuka på scenarier utøverne kan møte i verdenscupen senere i karrieren, sier Anders Brun Hennum, trener for rekruttgutta i Norges Skiskytterforbund.

Disse utøverne er tatt ut til siste IBU Cup i Obertilliach 10. – 14. mars:

Herrer

Filip Fjeld Andersen, Geilo IL

Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL

Sverre Dahlen Aspenes, Skatval Skilag

Sivert Bakken, Vingrom IL

Håvard Bogetveit, Førde IL

Erlend Bjøntegaard, IL Bevern

Kvinner

Karoline Erdal, Førde IL

Marthe K. Johansen Bossmo og Ytteren IL

Jenny Enodd, Budal IL

Åsne Skrede, Geilo IL

Emilie Kalkenberg, Skonseng IL

Det kan bli aktuelt å ta med en utøver fra junior-VM på kvinnesiden.

Skrevet av Emilie Nordskar den 02. mar 2021