(oppdatert info 9. feb)
Styret i Norges Skiskytterforbund vedtok på styremøte 31. januar at det skal være felles smøring av ski på årets hovedlandsrenn.

Vi har i samarbeid med smørere og arrangør utarbeidet en gjennomføring som skal fungere best mulig for både utøvere, smørere og arrangør.

Gjennomføring

Samtlige løpere må levere ferdig grunnpreppa ski. Skiene må være ferdig siklet og børstet/rengjort. Utøverne bestemmer selv hvilken leverandør de vil levere til.

Skiene må leveres inn senest en time før første start i tilhørende klasse.

Hvis man leverer skiene for sent er det et brudd på 11.3.2 b) – som gir 30 sek i tillegg for klasse 16 år og yngre.  

Leverandørene gjør så følgende:

  • Vasker skiene med glide wax cleaner. Dette gjøres for å nulle ut ski og unngå at noen eventuelt skal ha fordel av fluor
  • Børster med stålbørste
  • Påfører dagens fluorfrie glidprodukt. Her er det opp til hver enkelt leverandør å velge type produkt
  • Påfører eventuelt dagens rill. Det vil kun bli rillet med pregevalser som man i ettertid kan fjerne med en ny runde med glider

Pris pr par

Alle utøvere får kun smøre ett par ski pr konkurranse.
Det koster 250 kroner pr smurte skipar. Norges Skiskytterforbund ønsker å bidra til reduserte kostnader og dekker derfor smøring av ski for alle utøvere som går lørdagens sprint.
Det betyr at utøvere som deltar fredag (normaldistanse) og søndag (stafett) vil bli belastet 250 kroner pr dag.

Til hvem betaler man?

Det er EQ Timing som står for innkrevingen av penger til smøring av ski. Det betyr at EQ Timing legger til en ordrelinje på faktura som blir sendt ut til deltaker etter endt arrangement.

Informasjonsmøte

Arrangøren og Norges Skiskytterforbund inviterer til et informasjonsmøte om smøreopplegget på Hovedlandsrennet 2022 og eventuell annen relevant info.
Dato: 14. februar
Tid: kl. 20:00
Møteform: Digitalt, klikk på boksen under for å delta på møte

Skrevet av Malin Jøranli den 08. feb 2022