Flere kvinner tar trenerutdanning

Tall fra sesongen 2019-20 viser at det var 4 kvinner som gjennomførte hele Trener 1 kurset. Norges Skiskytterforbund la om sitt Trener 1 kurs før sesongen 2020-21 hvor teori-delen ble gjennomført digitalt.
Det, i en kombinasjon med at flere kvinner ønsker å bli trener, har førte til at hele 36 kvinner deltok på teori-delen av Trener 1-kurset forrige sesong.

Vi besøkte Hernes IL – skiskyting nylig og på deres trening var det 16 utøvere og fire trenere. Av de fire trenerne var det tre kvinner. Mari Fedreheim har vært trener i klubben i flere år og har hatt skiskytterskolen de senere årene. På årets skiskytterskole kom det hele 17 utøvere og klubben så behov for å øke antall trenere. I denne klubben har de to trenere på de som har gjennomført skiskytterskolen, en trener på de som lærer å skyte med reim for første gang og en trener for de som har skutt med reim en stund.

– Jeg fikk en telefon om jeg kunne tenkte meg å være trener og takk ja til det, sier Katharina Køhl Berg. Hun og Stine Østbye starta som trenere i klubben i høst med skiskytterskolen og følger nå de utøverne som har gjennomført skiskytterskolen videre.

Det har selv vært aktive skiskyttere begge to og var glad da klubben tok kontakt for å høre om de kunne bidra.

Norges Skiskytterforbund har et eget nettverk for kvinnelige trenere og her kan du få både faglig påfyll, men også dele erfaringer med andre kvinnelige trenere.
Ta kontakt med aktivitetskonsulent, Varja Solt, så inviterer hun deg inn i nettverket.

varja@skiskyting.no

Skrevet av Vegar Rolfsrud den 27. jan 2022