– Først og fremst er det viktig å følge helsemyndighetenes råd og beslutninger knyttet til gjennomføring av planlagte idrettsarrangementer. Vi oppfordrer alle klubber og lag som blir økonomisk skadelidende ved avlysning, eller som følge av andre restriksjoner, om å ta kontakt med sin kommune for å informere om situasjonen, sier Vegar Rolfsrud, leder for bredde- og rekruttering i Norges Skiskytterforbund.

AVLYST: Para-VM i skiskyting 12. – 15. mars

Den svenske regjeringen annonserte onsdag kveld at alle arrangementer med flere enn 500 deltagere blir avlyst, som et tiltak for å minimere korona-smitten i landet.

Les mer her: http://winterparasport.com/the-competitions-has-been-cancelled/

AVLYST: LM nord Tromsø 13. – 15. mars

TSSL valgte å avlyse NNM torsdag morgen. TSSL velger å avlyse av samme grunn som andre arrangører, forhindre spredning av viruset, selv om det ved vårt arrangement var vurdert i lag med Tromsø kommune til å ha lav risiko.

Les mer her: http://tssl.no/

AVLYST: Bama Skiskytterfestival Bjerke 14. – 15. mars

Bama Skiskytterfestival 2020 er avlyst. Bjerke IL Ski og Bama har valgt å avlyse Skikytterfestivalen på Nordåsen 14. – 15. mars pga. den uoversiktlige situasjon rundt koronaviruset.

Les mer: http://www.bjerke-il.no/p/47866/bama-skiskytterfestival-2020

AVLYST: Bama Young Star Holmenkollen 21. mars

Bama Young Star 2020 er avlyst. Bama, NRK og NSSF skal ha et møte til våren hvor vi ser på muligheten for å gjennomføre Bama Young Star kommende sesong. Mer informasjon om dette kommer, etter at møtet har funnet sted.

Les mer her: https://skiskyting.no/anlegg-og-arrangement/nasjonale-arrangementer/bama-young-star/

AVLYST: NM i Vik i Sogn 27. – 29. mars

Etter anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter er det besluttet at skiskytter-NM i Vik i Sogn avlyses, i frykt for spredning av korona-smitte. NM skulle vært arrangert 27. – 29. mars.

Det ble besluttet onsdag formiddag i samråd med kommunehelsetjenesten i Vik i Sogn. Beslutningen ble tatt i lys av at Folkehelseinstituttet oppdaterte sine anbefalinger om idrettsarrangementer i går.

Les mer her: https://skiskyting.no/nyheter/skiskytter-nm-i-vik-i-sogn-avlyses/

AVLYST: Bama Liatoppen Skiskytterfestival 17. – 19. april

Ål Skiskytterlag i samarbeid med hovudsponsor Bama samt kommuneoverlege i Ål og Hol, har bestemt å avlyse årets skiskytterfestival.

Les mer her: https://liatoppenskiskytterfestival.no/

———

FHI sine råd og anbefalinger ved arrangementer finner du her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved–store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

Skrevet av Emilie Nordskar den 12. mar 2020