Det har kommet noen forfall i noen klasser, som gjør at andre utøvere får sjansen til å kjempe om tittelen i skytefinale. Du kan også lese mer om hvordan selve finalen gjennomføres.

Innskyting

Det vil bli brukt 15 skiver på innskyting. I flere klasser er det brukt for flere skiver, da noen har lik poengsum. Vi bruker skivene midt på skytebanen (11-29).

Alle skyter inn på den skiven de skal bruke i finalen. Tildeling av skiver finner du på excel-arket over de som er kvalifisert til skytefinalen, det er 4 utøvere på hver skive. 17 år skyter på blink nr 1 fra venstre, 18 år på blink nr.2, 19 år på blinken i midten, 20-22 på blink nr.4.

Etter innskyting skal alle våpen visiteres, dette gjøres på matte, og signaleres av utøver ved hånd i været.

Konkurransen

Selve skytekonkurransen foregår ved at det skytes 20 skudd på selvanviser (ligg-ligg-stå-stå).

Skytetid 40 sekund ligg og 35 sekund stå (kan endres ved vanskelige forhold).  

Utgangsstilling 2 meter bak matta med våpen på ryggen. Arrangøren lager en markert linje eller tilsvarende på to meter (hvit kritt, tau eller lignende).

Utøverne skal oppholde seg bak den oppmerkede sperrelinjen mellom seriene, og frem til ildkommandoen går.

Det er ikke lov å gi eller ta imot skrumelding, eller vise treffpunkt til utøver, etter at skytekonkurranse har startet.

Sikteklaffer på våpenet skal være lukket før første skyting, og lukkes mellom hver skyting. Etter siste serie trenger ikke utøverne å lukke sikteklaffene.

Magasin skal stå i magasinbrønnen mellom seriene, det vil si at det kun er til 1. serie det ikke vil være magasin i magasinbrønnen

Det blir ropt stans de siste 2 sekunder av skytetiden, og det er lov å skyte innenfor disse siste 2 sekundene. Tiden regnes mellom ildkommando og siste skudd.

Utøverne er ansvarlig for at det aldri er skarpe skudd i kammer eller magasinbrønn når de ikke er på matta.

Våpenet skal være på ryggen før utøveren går fra matta.

Etter siste serie skal utøverne stå igjen på matta, og våpen visiteres. Gjenværende ammunisjon i magasin skal tømmes.

Ved omskyting

Ved omskyting:

  • Det skal skytes 1 stående serie og den utøveren som har flest treff, vinner. Er det flere utøvere som har likt antall treff, vinner den som skytter raskest.

Premiering

500 konkurranseskudd til klassevinner + 500 skudd til vinneren av superfinalen

Skrevet av Vegar Rolfsrud den 13. sep 2023