Selv om vi synes det er fryktelig synd å måtte avlyse både store og små idrettsarrangementer, må helsa alltid komme i første rekke. Vi opplever at folk har forståelse for den alvorlige situasjonen vi er oppe i og oppfordrer alle til å ta de nødvendige forholdsregler for å hindre ytterligere smitte i befolkningen.

Som en generell oppfordring ønsker vi at alle setter seg godt inn i hvilke krav og retningslinjer din kommune iverksetter, og følg med på Folkehelseinsituttet sine hjemmesider.

Avlysning av all breddeaktivitet

Skiskytterklubbene bes ta kontakt med kommunehelsetjenesten for å rådføre og vurdere hvor vidt breddeaktivitet kan gjennomføres eller ei på lokalt nivå. På generelt grunnlag anbefaler Norges Skiskytterforbund at all bredde-aktivitet bør opphøre inntil videre. Les mer om avlysning av små og store arrangementer her.

Verdenscupfinalen i skiskyting i Holmenkollen avlyst 

I lys av Oslo kommunes krav om avlysning av store arrangementer, er også verdenscupfinalen i skiskyting 20. – 22. mars avlyst. Vi har hatt god dialog med arrangøren og Det Internasjonale Skiskytterforbundet gjennom denne prosessen. Les mer om dette på arrangørens hjemmesider.

Selv om vi synes det er fryktelig synd å måtte avlyse et stort og viktig arrangementet som verdenscupfinalen i skiskyting, kommer folks liv og helse først. Vi er innstilt på å være en del av den norske dugnaden for å minimere smittespredning av korona-viruset.

Ny frist for årsmøter

Som følge av utviklingen av situasjonen knyttet til korona-viruset, har NIFs generalsekretær i dag besluttet at alle idrettslag gis dispensasjon fra fristen om å avholde årsmøte innen 31. mars. Ny frist er 15. juni. Les mer om dette her.

NB: NIF legger ut mye nyttig informasjon og oppdaterer sine hjemmesider jevnlig. Ta gjerne en tur innom NIF sine sider.

Hva gjør NSSF nå?

Vi er opptatt av å iverksette alle gode tiltak som vil minimere spredning av smitte, og har fokus på at ansatte, utøvere og skiskytter-Norge er ved god helse. Vi følger alle de råd og anbefalinger som kommer fra norske myndigheter og er innstilte på å bidra med det vi kan for å hindre ytterligere smittespredning. Administrasjonen har hjemmekontor inntil videre og er tilgjengelige på e-post og telefon.

Skrevet av Emilie Nordskar den 12. mar 2020