Kristina Dale-Skjevdal har vært med i IBU sitt mentorprogram, som denne gangen har vært rettet mot tidligere kvinnelige utøvere på høyt nivå, som har, eller er på vei inn i, en sentral rolle i sine nasjonale forbund, eller andre organisasjoner knyttet til skiskyting. Målet med dette mentorprogrammet har vært å støtte deltakerne inn i disse rollene og gi de en god inngang til sine lederroller. Felles for deltakerne var at de ønsket å utvikle sine ferdigheter for å kunne bidra inn i skiskyting.

Mentorprogrammet er et av tiltakene IBU har satt i gang for å rette fokus mot likestilling i skiskyting. Denne gangen hadde de også et samarbeid med organisasjonen SheSkillzGlobal.  

Foto: Biathlonworld

Siden sommeren 2023 har Dale-Skjevdal vært med på individuelle møter med sine mentorer, hvor hun har fått tildelt en mentor fra IBU og en fra SheSkillzGlobal. Deltakerne var også gjennom flere gruppeoppgaver, i tillegg til at de hadde webinarer og workshops med ulike tema, hvor fokus var utvikling av egne lederferdigheter. Deltakerne hadde jevnlige møter med sine mentorer og de andre deltakerne. Programmet ble avsluttet med møter i Lenzerheide i starten av juni, der de blant annet hadde møter med IBU Executive Board. Deltakerne kom fra ulike nasjoner og fikk dermed også delt erfaringer på tvers av landegrenser.

– Jeg synes det har vært utrolig lærerikt og morsomt å få delta på mentorprogrammet. Jeg har lært masse om organisering av idretten, IBU og meg selv. I tillegg har det vært utrolig gøy å bli kjent med så mange flinke damer i skiskyting. Det er viktig at en så stor og innflytelsesrik internasjonal organisasjon som IBU setter fokus på likestilling og inkludering, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk denne muligheten, sier Dale-Skjevdal.

Foto: Biathlonworld

Mer informasjon om mentorprogrammet finner du på IBU sine nettsider.

Skrevet av Anna Harborg den 26. jun 2024