Ettersom flesteparten av vinterens arrangementer har blitt avlyst grunnet smittevernrestriksjoner, er det fortsatt spørsmålstegn bak terminlista hos Meråker videregående skole. Skolen har likevel tatt et spennende grep og arrangerer nå «verdenscup» i skiskyting slik at elevene får kjenne litt på konkurranseformen.

Skiskytterne deltar i skolens egen verdenscup der alle vinterens verdenscupdestinasjoner blir simulert i i tur og orden. Sist uke var gjengen «i Ruhpolding» der løypeprofilen ble gjenskapt med flere flate partier og noen bratte kneiker.

Takket være skolens trener, Tora Berger, ble det i tillegg delt ut originale Ruhpolding-premier til topp tre, originale startnumre ble brukt og Ruhpoldings egen maskot prydet standplass under rennet. Ut av høyttalerne spraket det tysk ompa-musikk. Sol og perfekte skyteforhold gjorde opplevelsen komplett.

– Vi kommer ikke noe nærmere renn enn dette! Elevene tar definitivt steg i riktig retning av slike tiltak, i tillegg til at vi har fokus på å utvikle utøvernes kapasitet og forståelsen rundt det å utvikle seg som skiskytter. Det å utvikle seg til en toppidrettsutøver er et langsiktig prosjekt som krever god kunnskap og innsikt hos utøverne. Det er vi opptatt av at de skal lære her, forteller Berger.

Arrangerer digital «åpen dag»

Selv med minimalt smittetrykk i Meråker, blir det ikke noe av den årlige hospiteringen som var planlagt 1. og 2. februar. Utøverne er imidlertid hjertelig velkomne til å besøke skibygda og få et innblikk i skolehverdagen før søknadsfristen.

Sportssjef Frode Estil ber interesserte ungdommer om å ta kontakt, slik at besøk kan koordineres med skolens aktiviteter og i henhold til retningslinjer for covid-19.

– Vi har både mat, senger og hjerterom til dem som ønsker å ta turen når det etter hvert åpnes for reiser. Som en erstatning for den vanlige hospiteringssamlingen arrangerer skolen en «digital åpen dag» 10. februar, sier Frode Estil.

Mer informasjon om denne dagen finner du på skolens hjemmeside, www.meraker.vgs.no.

Har du spørsmål?

Alle spørsmål kan sendes til skolens sportsjef, Frode Estil (froes@trondelagfylke.no, mobil 97785380).

 

 

Skrevet av Emilie Nordskar den 20. jan 2021