Søndag 3. januar lanserte nasjonale myndigheter igjen nye smittevernregler og anbefalinger. Mindre sosial kontakt og reising har vi vært opptatt av i hele høst, og nå går vi nok en restriktiv tid i møte. Utendørs aktiviteter og treninger kan likevel gjennomføres, så fremt det er mulig å holde god nok avstand. Toppidrett med særskilt uttak med egen regulering omfattes ikke av de nye tiltakene som kom søndag.

Det betyr at lokale arrangement som er planlagt i henhold til råd og smittevernanbefalinger, kan gå som normalt. Hold deg likevel oppdatert på hva som gjelder i din kommune.

Vi har i anledning “korona-sesongen” forhørt oss med trenerne for Norges Skiskytterforbunds rekruttlag, Anders Brun Hennum og Sverre Olsbu Røiseland, om de kan komme med sine beste råd til unge utøvere denne sesongen:

– Vi står i usikre tider. Det er selvsagt kjedelig å oppleve at planlagte renn og konkurranser har blitt avlyst like i forveien. Desto viktigere er det å se fremover, og se mulighetene! Denne sesongen kan hver enkelt gjøre til sin “livs utviklingssesong”, sier Anders Brun Hennum, trener for rekruttgutta.

Sett deg mål lengre frem i tid, bruk tida på å trene godt og velg deg utviklingsområder å jobbe med som du kan prøve ut i de konkurransene som eventuelt blir arrangert. Ta vare på klubb- og teamkamerater og lær av hverandres styrker! Økter og testrenn i mindre grupper kan være supre utviklingsarenaer mens vi venter på noe større. Jeg vil anbefale å holde fokus på hvordan vi kan stå best mulig forberedt til sesongen 2021/22 og ikke tyne regelverket i inneværende sesong, avslutter Brun Hennum.

LES MER: Lanserer ny nasjonal skytekonkurranse

Også rekruttjentenes hovedtrener, Sverre Olsbu Røiseland ser at sesongen har bydd på en rekke utfordringer, men oppfordrer også til å se mulighetene som ligger i en “roligere” sesong:

– Vi må vri fokuset til det vi kan gjøre noe med, nemlig utvikling! Vi kan se på denne perioden som en gevinst i det lange løp hvor man kan prioritere ting i treningshverdagen man ellers ikke hadde hatt muligheten til, hadde det vært normal konkurransesesong. Det er opp til hver enkelt utøver, trener og forelder å ga samme fokus på alle treninger uansett hvor mange konkurranser det er. Fokus på utvikling av egne ferdigheter, noe Karsten Warholm for eksempel var ekstremt god på i sommer, sier Olsbu Røiseland.

Og legger til:

– Vær dynamisk i treningshverdagen og skap gode miljøer med fokus på utvikling. De mulighetene stopper aldri!

Skrevet av Emilie Nordskar den 04. jan 2021