Den nybakte tobarnsfaren smalt til med to fulle hus og fantastisk fart i løypa. Det holdt til NM-gull på Sandripheia Skistadion lørdag.

– Jeg visste at Endre Strømsheim kunne ta meg på oppløpet. Så jeg var definitivt redd, innrømmer en sliten og fornøyd Norgesmester etter sprinten lørdag.

Seks sekunder og én bom etter, kom nemlig kometen fra forbundets rekruttlag, Endre Strømsheim. Ut fra siste skyting lå Bærumsgutten 12,2 sekunder bak verdenseneren, og tok kraftig innpå mot slutten etter imponerende rulleskigåing.

Det er jo ikke så mange ganger du har sjans til å slå Johannes, så det var synd at jeg ikke gjorde det i dag. Men jeg er godt fornøyd med eget løp og det jeg fikk til, fortalte en smilende Strømsheim etter løpet.

På tredjeplass var det elitelagets Johannes Dale-Skjevdal som smalt til med null bom og en imponerende tid. Drøyt 25 sekunder bak Thingnes Bø i mål. Johannes er hvertfall i form, det er det ingen tvil om! Det er gøy at vi kan knive litt sammen og at det blir tøft i toppen, det er det som gjør skiskyting artig, fortalte Dale-Skjevdal til speaker på stadion etter målgang.

LES MER: Fullstendige resultater i M-senior-klassen finner du her.

I klassen 20-22 for herrer var det Sivert Bjørndalen (Simostranda/Team Geilo) som med to fulle hus og en imponerende tid i løypa, gikk inn til seier foran Ole Tafjord Suhrke (Ivrig IL/Team Fosen Yard) og Johannes Willassen (Oslo Skiskytterlag/Team Fosen Yard). Sistnevnte gjorde det også godt i fredagens skytekonkurranse, der han nesten endte opp i superfinale etter en spennende omskyting.

LES MER: Fullstendige resultater i M20-22 finner du her.

Skrevet av Emilie Nordskar den 16. sep 2023