Årets første verdenscup er overstått og for en helg det ble for våre norske utøvere. Det var lenge usikkert hvorvidt snøforholdene i Oberhof ville være bra nok for konkurranse, men da fredagen kom var det ikke mange som savnet snø. I et voldsomt snøvær ble det en 3.plass på Sturla Holm Lægreid under fredagens sprint, med Tarjei Bø på 7.plass og Filip Fjeld Andersen på 10.plass. Deretter fulgte Marte Olsbu Røiseland opp med seier og viser at det ikke er uten grunn at hun bærer den gule trøya. Ingrid Landmark Tandrevolds 5.plass smakte som gull på fredag, etter en litt tyngre høst.

Det var klart for blandet stafett på lørdag og her fikk vi (forhåpentligvis) en smakebit på hva vi kan vente oss i Kina i februar. En god gjennomført stafett ga vårt lag, som besto av Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland, en velfortjent 1.plass. Under parstafetten som gikk av stabelen like etter gikk det ikke helt veien for Vetle Sjåstad Christiansen og Ida Lien. Det ble tungt på slutten og med litt for mange bom, ble det til slutt en 16.plass.

Under søndagens jaktstart toppet snøkaoset seg og det var lite som minnet om gode forhold for skiskyting. Til tross for dette viste Tarjei Bø hva han er god for og i en spennende duell med Sturla Holm Lægreid tok han 3.plassen. Sturla, som fikk prisen som Årets gjennombrudd under idrettsgallaen dagen før, gikk inn til en 4.plass. Marte Olsbu Røiseland gjorde det hele mindre spennende under sin jaktstart og kunne juble over sin tredje seier for helga lenge før hun gikk i mål. Med tre seiere denne helga er det ingen tvil om at Marte er i rute foran sesongens høydepunkt som er OL i Beijing.

Tiril Eckhoff valgte å bruke helga på trening hjemme i Oslo og vil være med igjen når verdenscupen fortsetter neste helg i Rupholding.

Skrevet av Kristian Vårvik den 09. jan 2022