17 år gamle Martin Andersen fra Fet Skiklubb ble mandag kveld hedret med utmerkelsen “Årets unge frivillig” i 2023.

Mandag kveld ble prisen for “årets unge frivillig” delt ut på Hvaltjern til Martin Andersen. I nominasjonene av ham stod det blant annet at han er en du alltid kan spørre om hjelp, at han tar hensyn til dem rundt seg og at han alltid møter deg med et smil om munnnen. Selv om han nylig har lagt skiskytterkarrieren på hylla for egen del, stopper det ham ikke for å bidra både som trener og altmuligmann i klubben og på Hvaltjern.

– Dette er en utrolig positiv og flott gutt. Han har selv slitt med skader og vet hvor viktig det er å ha humøret med seg, også i tøffe tider. Selv mistet han sin far i fjor sommer – en av Fets ivrigste frivillige, Kjell Tore. Martin er et godt forbilde som skaper trygge treningsmiljø og som gjør at barn og unge får lyst til å fortsette med skiskyting, forteller jury- og styremedlem i Norges Skiskytterforbund, Annelise Flaa.

Den unge ildsjelden mottok selv MOT-prisen i 2021 og der kunne også juryen huske at hans frivillige innsats også ble nevnt flere ganger. Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik, er mektig imponert over den unge skiskytteren:

– Dette er en kar for fremtiden! Slike ungdommer trenger vi og jeg er utrolig stolt av hva Martin bidrar med i sitt miljø. Det er sterkt å høre hva han selv har gått gjennom og jeg ønsker ham all mulig lykke til og håper at denne utmerkelsen vil bidra til at han får en ekstra boost til å fortsette å stå på videre. Takk for at du er en del av skiskytterfamilien, roser Djupvik.

Prisvinneren mottar:

  • Weekendtur for inntil to personer til World Cup Holmenkollen 1. – 3. mars 2024
  • Overnatting i dobbeltrom i to netter (fredag-søndag)
  • Reise til og fra Oslo
  • Billetter til World Cup Skiskyting lørdag og søndag
Skrevet av Emilie Nordskar den 20. des 2023