– Det er med stor ydmykhet og stolthet at jeg tar fatt på oppgaven. Jeg ønsker å være synlig ute i miljøet og ha fokus på våre kjerneområder. Skiskytteraktivitet er det aller viktigste. Det er avgjørende for framtiden at skiskytter-familien drar lasset sammen. Vi som forbund må derfor ut og besøke kretser og klubber, sørge at kunnskap deles og at rammebetingelsene for skiskytteraktivitet blir best mulig, sier 45-åringen som tar over jobben etter Anne Rustberggard Varden.

Djupvik var idrettssjef i Norges Skiskytterforbund i perioden 2014-2018, og tiltrer rollen som generalsekretær allerede før sommerferien.

– Selv med gode prestasjoner, både sportslig, markedsmessig og ellers i organisasjonen, går norsk idrett utfordrende tider i møte. Vi må tørre å tenke nytt og utfordre det eksisterende, samtidig som vi må opprettholde og videreutvikle det gode arbeidet som gjøres. Jeg er veldig motivert og gleder meg til å starte jobben sammen med en dyktig gjeng, sier Djupvik.

Norsk skiskyting har lagt bak seg flere solide sportslige år, og er også i ferd med å få flere nødvendige samarbeidspartnere med på laget. Fokuset framover blir å sikre god rekruttering og tilvekst til idretten. For å lede dette arbeidet har forbundet hentet inn Djupvik.

– Morten vil bidra med sin idrettslige kompetanse og sitt smittende engasjement for skiskyting, slik at vi står godt rustet for å møte fremtidens utfordringer. Vi har behov for større fokus på aktivitet i klubb og krets i hele landet, slik at vi oppnår målene om videre vekst, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Anne Rustberggard Varden, som de siste to sesongene har ledet Norges Skiskytterforbund, går videre i eget nystartet selskap innen ledelse- og organisasjonsrådgivning.  Varden har i perioden som generalsekretær bidratt til en positiv utvikling innen markedsarbeidet og gjennomført nødvendige økonomiske grep for å sikre en bærekraftig drift.

– Å være generalsekretær for Norges Skiskytterforbund har vært en ny og lærerik erfaring for meg. Det er spesielt samarbeidet med partnerne våre og møtene med alle som står på for norsk skiskyting hver eneste dag, jeg vil trekke frem som det aller beste. I tillegg til mange fantastiske idrettsprestasjoner! Jeg ønsker mine kollegaer og hele skiskytterfamilien alt godt videre, sier Varden.

Skrevet av Emilie Nordskar den 18. jun 2020