Lygna 13-14. Mars: 20-22 år og Senior

Lygna Skisenter, med klubbene Søndre Ål Sportsklubb og Tingelstad Skiskytterklubb har sagt seg villige til å arrangere et nasjonalt renn 13-14. mars for klassene 20-22 år og Senior.

Arrangementet planlegges gjennomført med åpen ordinær påmelding i alle klasser. Rennprogrammet, tidsprogrammet og flere detaljer vil komme i løpet av neste uke.  Arrangementet er lagt til Lygna for å gjøre det mulig for flest mulig å kunne bo hjemme. Dermed reduserer vi antallet som trenger overnatting mest mulig og derfor enklere kunne åpne arrangementet opp for hele landet.

Arrangementet vil bli gjennomført innenfor gjeldene regler på gjennomføringstidspunktet, så det må tas et forbehold her, men målet og det vi arbeider for å gjennomføre er et «ordinært» renn for denne aldersgruppen.

For klassene K/M 20-22 blir øvelsene sprint og normal NM øvelser med medalje.Hvis det blir innført geografiske begrensinger på hvem som kan delta vil NM status på øvelsene vurderes på nytt.

Utøvere som kommer fra Junior-VM vil dessverre være i innreisekarantene om de reglene ikke endres og kan dermed ikke delta.

Karidalen 20-21. Mars: 17, 18 og 19 år

Dessverre setter foreløpig de nasjonale retningslinjene en stopper for nasjonale konkurranser for denne aldersgruppen.

Østre Toten Skilag har sagt seg villige til å planlegge et nasjonalt renn 20-21. Mars for klassene 17, 18 og 19 år uansett, sånn at vi raskt kan gjennomføre en nasjonal konkurranse for denne gruppen utøvere, om retningslinjene endrer seg i midten av mars.

Arrangementet planlegges gjennomført med åpen ordinær påmelding i alle klasser. Rennprogrammet, tidsprogrammet og flere detaljer vil komme senere. Arrangementet er lagt til Karidalen for å gjøre det mulig for flest mulig å kunne bo hjemme. Dermed reduserer vi antallet som trenger overnatting mest mulig og derfor enklere kunne åpne arrangementet opp for hele landet.

Arrangementet vil bli gjennomført innenfor gjeldene regler og retningslinjer på gjennomføringstidspunktet, så det må tas forbehold om gjennomføring her, men målet og det vi arbeider for å gjennomføre er et «ordinært» renn for denne aldersgruppen.

NM Senior i Granåsen:

NM Senior inngår i NM-Veka Vinter 2021 i Granåsen, samtidig med blant annet NM Langrenn del 2. Alle våre konkurranser vil være direktesendt på NRK. Byåsen Skiskytterlag og Trondhjems Skiskyttere er arrangørklubber, og har et tett og godt samarbeid med arrangøren av NM Langrenn del 2.
Arrangørens nettside: https://www.skiforbundet.no/nmmars2021/
Mer om NM-Veka kan dere lese her: https://www.nm-veka.no/

NM Senior 2021 planlegges gjennomført med deltagerbegrensing. NSSF forsøker å få flest mulig til start, men detaljer her må avklares ytterligere.

Styret i NSSF har derfor vedtatt at stafetten utgår av arrangementet, og erstattes med supersprint.
Rennprogrammet blir derfor slik:
Fredag: Kort normal
Lørdag: Fellesstart
Søndag: Supersprint

Utøvere som kommer fra verdenscup i Östersund vil dessverre være i innreisekarantene om de reglene ikke endres og kan dermed ikke delta. Hvis de ikke kan stille kan vi ikke dele ut Kongepokalen som oppsatt.

Lerøy Cup Finale

Det har ikke blitt gjennomført noe cup så langt, så det er derfor dessverre ingen finale å gjennomføre som oppsatt.

Flere renn?

NSSF vet at det er flere arrangørklubber der ute som er klar for å gjennomføre flere nasjonale arrangementer, om og hvis det åpner i tide før snøen har smeltet bort. Vi vil derfor gjøre vårt ytterste sammen med aktuelle arrangører for å sette opp flere renn, om regler og retningslinjer gir oss anledning til dette.

 

Presentasjon fra informasjonsmøte med klubb og kretsledere 23. Februar 2021 finnes her…

Skrevet av Christian Gedde-Dahl den 19. feb 2021