Gull, gull, gull

Det er umulig å oppsummere EM i Arber med noe annet enn superlativer. Med fem gullmedaljer og én bronse, må det sies å ha vært en fantastisk helg for våre utøvere. Sverre Dahlen Aspenes er den ubestridte EM-kongen, men du verden for et lag vi har.

Da mesterskapet åpnet med normaldistansen på onsdag, fikk vi en smakebit på hva vi hadde i vente med Sverres gullmedalje. At vi to dager senere skulle ta gull på både herre- og kvinnesiden var allikevel vanskelig å se for seg. På sprinten vant Erlend Øvereng Bjøntegaard og det var hele 20 sekunder ned til nestemann. Ragnhild Femsteinevik ble andre norske innslag som tok gull og dermed kunne vi ikke hatt bedre uttelling.

Ragnhild Femsteinevik
Foto: Sebastian Soelzer / K.Voigt Photography

EM-konge i storm

Det finnes dårlige forhold og det finnes forhold som utøverne våre måtte konkurrere i under jaktstarten på lørdag. Undertegnede har sjeldent sett så mange bom og så krevende forhold. Til tross for dette var det en kar som var stødig på skytingen og gikk fort i sporet: Sverre Dahlen Aspenes. Om han ikke hadde sitt internasjonale gjennombrudd etter normaldistansen, var det ingen tvil etter jaktstarten. Med bråstopp like før mål for å få med seg flagget, som han bokstavelig talt plantet på målstreken, må det kunne sies å ha vært en overlegen seier. Erlend Bjøntegaard endte på 4.plass, Johannes Dale på 5.plass og Håvard G. Bogetveit på 6.plass. For et lag!

Samme dag går Jenny Enodd inn til en fin 3.plass og gjør en god norsk dag enda bedre. Som hos gutta var det en fantastisk laginnsats blant jentene også, hvor vi hadde Juni Arnekleiv på 6.plass, Ragnhild Femsteinevik på 7.plass og Maren Bakken på 9.plass.

Miksstafettlaget f.v. Johannes Dale, Jenny Enodd, Erlend Bjøntegaard, Ragnhild Femsteinevik.
Foto: Sebastian Soelzer / K.Voigt Photography

Et lag for fremtiden

Siste dag av var den store lagdagen og Norge fikk muligheten til å vise at det ikke var noen tvil om hvem som er best i Europa. På miksstafetten ble det gull, med Johannes, Jenny, Erlend og Ragnhild på laget.

Det er flere som står bak en slik helg og ikke minst må trenere Anders Brun Hennum og Sverre Olsbu Røiseland berømmes. Anders var naturligvis veldig happy etter helgas prestasjoner:

– Det er jo tidenes EM for oss. Å ta alle gullene individuelt på herresida er vi selvsagt veldig fornøyd med, og spesielt når det er gjort med så gode prestasjoner. Også sterk laginnsats i vanskelige forhold på jaktstarten som var veldig bra. Topper seg med blandet-stafetten i dag. Kjedelig med singel-mixen som ikke gikk helt veien, men totalt sett er vi veldig fornøyd med at vi mestrer krevende forhold flere dager på rad. Vi har også hatt ekstremt gode ski hele mesterskapet takket være et dedikert smøreteam./

Sverre, som er trener for rekruttkvinnene har med sitt lag hatt dette mesterskapet som mål og var naturligvis veldig stolt av utøverne sine.

– Det har vært et fantastisk EM for Norge. På damesiden har målet til rekruttdamene vært å ta individuelt EM gull. Det har kun blitt tatt et individuelt EM gull på damesiden gjennom tidene (sist 2014). Ragnhild ordnet dette på sprinten. Jenny fulgte opp med en gledelig bronse på jaktstarten. Og dagens stafett ble vanvittig spennende helt til siste skyting! Et fantastisk mesterskap for hele laget. Smøreteamet med Eivind i spissen har levert knallgode ski!

Han legger til:

– Etter å ha jobbet over lengre tid med disse damene er det ekstra gøy og se at de når nye mål og tar medaljer i EM. Det er en strålende gjeng å jobbe sammen med!

Det er ingen tvil om at dette er et lag for fremtida og vi gleder oss til å følge med på disse fremover!

Skrevet av Kristian Vårvik den 30. jan 2022