Helgas verdenscup i Kontiolahti ble en stor suksess fra dag én, med seier på kvinnenes stafett. Dagen etter fulgte gutta opp med seier og det med ungt og fremadstormende lag. Filip Fjeld Andersen og Sivert Guttorm Bakken viste seg verdig under stafetten og presterte godt individuelt senere i helga. Med Filips 2.plass på sprinten og Siverts 4.plass på samme distanse, viser de virkelig at de hører til i verdenstoppen.

Tiril Eckhoff viste krefter under sprinten med sin 2.plass og fulgte opp med en enda sterkere prestasjon under fellesstarten, hvor hun vant. Tiril er tilbake der hun hører hjemme og har beholdt formen etter OL. En imponerende oppvisning og ikke minst en gledelig en. Marte Olsbu Røiselands 4.plass på jaktstarten sikret henne sammenlagtseieren i øvelsen og hun får dermed sitt fortjente bevis på hennes gode prestasjoner denne sesongen.

Lenzerheide

IBU-cupen i Lenzerheide ble også en stor suksess sett med norske øyne. Allerede under første øvelse hadde vi to mann på pallen, med Johannes Dale på førsteplass under sprinten. Endre Strømsheim snudde en heller tung sesong til en fantastisk helg med 2.plass på sprinten og seier på fellesstarten et par dager senere hvor Dale endte på plassen bak. Med det sikret Strømsheim også seieren sammenlagt på fellesstarten i IBU-cupen. Resten av gutta leverer også med flere på topp ti.

Karoline Erdal har vært stabilt god hele sesongen og viser på nytt at hun hører til i toppen. Med 2.plass på sprinten første dag, tok hun nok en gang steget opp på pallen. Under supersprinten et par dager senere sto Ragnhild Femsteinevik på toppen av pallen, med Juni Arnekleiv og Jenny Enodd på henholdsvis 4.- og 5.plass. Det var tydelig at Jenny var lei av å være rett utenfor pallen, da det var klart for fellestart på søndag. Enodd gikk inn til en imponerende 2.plass. Med Ragnhild Femsteineviks 9.plass på fellesstarten sikret hun sammenlagtseieren på fellesstart.


Neste helg er det verdenscup i Otepaeae og IBU-cup i Ridnaun-Val-Ridanna. Det er siste konkurranse i årets IBU-cup, mens det for verdenscupen gjenstår et høydepunkt. Om to uker venter verdenscup i Holmenkollen.

Skrevet av Kristian Vårvik den 08. mar 2022