IBU og Eurovision Sport fornyer TV-kontrakten i ny periode. Avtalen sikrer sendinger på ikke-betalte tv-kanaler fram til 2026, med opsjon om forlengelse frem til 2030.

– For norsk skiskyting betyr dette at vi får fortsette å oppleve idretten vår på NRK og TV2 i mange år fremover. Det er viktig for sporten med god redaksjonell dekning og profesjonelle tv-sendinger som bidrar til å øke populariteten og interessen for idretten, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Også i IBUs handlingsplan, Target 26, er økt rekkevidde og innovasjon viktige punkter. Gjennom en fornyelse av tv-avtalen med Eurovision Sport sikrer IBU direktesendte konkurranser, samt en egen plan mot områder som per i dag ikke viser skiskyting.

Avtalen innebærer at NRK og TV 2 skal dele rettighetene til å sende skiskyting i fireårsperioden.

– Skiskyting er en svært attraktiv TV-idrett, så vi ser virkelig frem til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer. At våre to allmennkringkastere sammen sikrer seg denne rettigheten, er utelukkende positivt for norske TV-seere, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2, til NRK.no.

Den nye avtalen inneholder 56 verdenscuprenn per sesong til og med 2025/2026-sesongen, i tillegg til årlig VM med 12 øvelser hvert år, unntatt i OL-år.

Avtalen inneholder også rettigheter til å sende EM, i tillegg til ungdoms- og junior-VM hvert år. I tillegg kommer åtte helger med IBU-cup hver sesong.

NRKs rettighetssjef Runar Østmo er strålende fornøyd med avtalen.

– Dette er utrolig gøy og tilfredstillende, det har vært lange forhandlinger, men IBU var tidlig tydelig på at bred eksponering på allmennkringkastere var viktig. Da ble forhandlingene fokusert på hvordan vi kunne finne gode løsninger og muligheter som gavnet alle tre parter; IBU, NRK/TV2 og publikum. Nå skal vi sammen prestere og levere, sier han til NRK.no.

 

Skrevet av Emilie Nordskar den 20. feb 2020