Teknisk komité og forbundsstyret har vedtatt nytt konkurransereglement

TK og forbundsstyret har hatt møter i desember og gjort vedtak og justeringer av konkurransereglementet for sesongen 2022-23. Nytt reglement gjelder fra 15. januar 2023. Alle endringer i det nye reglementet er markert i rødt og kursiv. Her kan du lese hovedpunktene som har kommet inn i reglementet.

Åpen klasse

Nytt av denne sesongen er klassen som vi har valgt å kalle «Åpen klasse». Tanken med åpen klasse er at flest mulig, lengst mulig kan holde på med skiskyting. Dette skal være et tilbud for de som ønsker å bli med på lavterskel – arrangement og klassen er for utøvere som går med børsa på ryggen, det betyr kvinner og menn 17 år og eldre. Vi oppfordrer alle arrangører av klubb og kretsrenn å ha åpen klasse som et tilbud på sine konkurranser.
(EQ Timing jobber med å lage klassen i sitt påmeldingssystem)

Nybegynnerklasser

Mange klubber og kretser har allerede praktisert nybegynnerklasser, dette har nå forbundsstyret vedtatt i NSSF sitt konkurransereglement.
Legg spesielt merke til klassen vi har kalt Nybegynnere 10 år og yngre. Der skiller vi ikke på kjønn, skyter på stor blink og denne klassen skal ikke rangeres.

Masters

NM masters kommer på programmet ifm NM i Alta 2023 og NM på Geilo i 2024. Masters er for 21 år og eldre og du kan lese mer om årsklasser og hvem som kan delta i § 1.3.2

Hovedlandsrennet

På stafetten er det kuttet fra 4 etapper til 3 etapper på guttestafettene. Det betyr at for både jenter og gutter er det nå 3 etapper pr lag på HL.

Reservearrangør / reservearena

Det er ikke lengre krav til at arrangør av mesterskap skal ha en slik kontrakt. Det betyr at hvis det mot formodning blir flytting av arrangement, vil NSSF lede denne prosessen med ny arrangør.

Skrevet av Vegar Rolfsrud den 21. jan 2023