Den meritterte skiskytteren går sammen med Mental Helse Ungdom for å fremme mental helse denne sesongen.

En av Norges mest fremtredende skiskyttere, Vetle Sjåstad Christiansen, kunngjør et spennende samarbeid med Mental Helse Ungdom for å sette søkelys på betydningen av mental helse innenfor idretten og for unge generelt.

– Jeg er veldig glad for å inngå dette samarbeidet med Mental Helse Ungdom. Mental helse er like viktig som fysisk helse, spesielt i en krevende idrett som skiskyting – den er bare ikke like synlig. Jeg håper at vi sammen kan bane vei for en mer åpen dialog om mental helse i idretten og inspirere andre til å ta vare på seg selv og hverandre, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Det siste året har Norges Skiskytterforbund jobbet for å øke bevisstheten rundt viktigheten av mental helse i idretten. Vetle Sjåstad Christiansen har lenge vært en talsperson for å bryte ned stigma rundt mental helse, og oppmuntre utøvere til å søke hjelp og støtte når det trengs.

Samarbeidet er ikke-økonomisk mellom de to partene, og har til hensikt å sette fokus på saken og heller samle inn penger til Mental Helse Ungdoms arbeid. Sammen vil de, sammen med Norges Skiskytterforbund, jobbe for å tilby ressurser og støtte til utøvere, trenere og støtteapparat som ønsker å finne god balanse mellom fysisk og mental helse.

– Vi setter enormt stor pris på samarbeidet med Vetle og Norges Skiskytterforbund. Vetle er et forbilde for mange unge, og når han setter psykisk helse på dagsorden vil vi kunne nå ut til mange flere som trenger oss, sier Line Toft Haaland, leder for kommunikasjon i Mental Helse Ungdom.

Skrevet av Emilie Nordskar den 26. nov 2023