Det ble besluttet på et styremøte torsdag kveld. Norges Skiskytterforbund har i dag to elitelag, to senior utviklingslag, to junior utviklingslag og et IPC-lag.

– Gjennom å opprettholde landslagsstrukturen bidrar vi til fortsatt positiv utvikling av idretten vår. Styret har fått flere tilbakemeldinger fra skiskytter-familien om å ta vare på dagens struktur og bidra til gode resultater for fremtiden. Disse signalene tar vi selvsagt på alvor, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Skiskytter-sesongen 19/20 bærer preg av sterke resultater både internasjonalt og nasjonalt, og i alle aldersklasser.

– Det har vært en utrolig sterk sesong der flere utøvere har prestert svært bra. I tillegg er det imponerende å se at yngre løpere presterer så godt både i verdenscupen, IBU Cup, EM og junior-VM. Det forteller oss at det jobbes svært godt ute i skiskytter-Norge og på de yngre landslagene, sier sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan.

Covid-19 har rammet idretten hardt, og skaper store utfordringer for Norges Skiskytterforbund. Stans av all aktivitet får både sportslige og økonomiske konsekvenser, og grunnet lavere aktivitet er flere av forbundets ansatte helt eller delvis permittert.

– Administrasjonen har fått i oppgave å identifisere kostnadsbesparende tiltak, slik at vi står bedre rustet til å møte utfordringene som kommer som et resultat av koronaviruset. Men landslagsstrukturen vil ikke bli berørt, forteller Horten.

Skrevet av Emilie Nordskar den 27. mar 2020