Verdenscupen fortsatte i Frankrike denne helga, med publikum og stårlende vær. For våre utøvere ble det en helg med en god del høydepunkt, som det er fint å ta med seg inn mot juleferien.

For to av våre jenter var det ekstra spennende, da de fikk sjansen i verdenscupen og øverste nivå. Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik har levert godt gjennom høstens IBU-cup og gjorde seg dermed fortjent til en startplass i Annecy Le Grand Bornand. Selv om det ikke ble de helt store resultatene denne helga, er det fint å se at vi har en slik bredde på kvinnesiden.

Helga startet på best mulig måte med en overlegen seier for Marte Olsbu Røiseland under torsdagens sprint og med det viste at den gule ledertrøya er hennes av en grunn. Da herrenes sprint gikk av stabelen på fredag viste Johannes Thingnes Bø at han blir å regne med utover vinteren og han vinner med flere norske på topp ti. Den mest gledelige overraskelsen på fredag var kanskje Filip Fjeld Andersens tredjeplass, som var hans første noensinne. Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen gikk seg inn til henholdsvis 5.- og 8.plass.

Under lørdagens jaktstart endte det med en litt sure 4.plass for Marte, mens Vetle gikk inn til 3.plass. Johannes, Sturla og Tarjei gjorde topp ti fullkommen med 5., 6. og 7.plass. Oppløftende var det også med Sivert Bakken som gikk seg opp fra 49. til 20.plass.

Fellesstarten på søndag ble en kamp for kvinnene og Marte endte på en 6.plass. For herrene gikk Tarjei inn til en 3.plass og avslutter året slik han har gjort gjennom hele høst. I toppsjiktet. Vetle Sjåstad Christiansen og Sivert Bakken gikk inn til henholdsvis 5.- og 8.plass.

Og med det er en intens verdenscupserie overstått og våre utøvere reiser hjem til juleferie med en god del oppturer og noen ting som kan bli bedre. Vi gleder oss til det som skal skje etter jul og vi vet at det er svært viktige ting som venter i februar.

Skrevet av Kristian Vårvik den 20. des 2021