Første verdenscup er over og det ble en bra helg, sett med norske øyne. Med totalt fem pallplasser fordelt på fire konkurranser, er det tydelig at Norge blir å regne med i toppen i en viktig OL-sesong. Flere av løperne viste seg frem og det er ingen tvil om at det blir kamp om plassene når OL-uttaket skal gjøres.

Lørdag var det klart for normaldistanse for begge kjønn og på kvinnesiden viste Emilie Kalkenberg at hun blir å regne med denne sesongen. Med en 7.plass ble Emilie beste norske kvinne, da tsjekkiske Marketa Davidova vant. Marte Olsbu Røiseland endte på en 10.plass, Karoline Knotten på 19.plass, Ingrid Landmark Tandrevold 20.plass, Tiril Eckhoff 20.plass og Ida Lien på 77.plass.

Emilie Kalkenberg
Foto: Kevin Voigt

På guttas normaldistanse var det tidlig tydelig at Norge ville prege resultatlista. Til slutt var det Sturla Holm Lægreid, som med plettfri skyting kunne ta steget opp på det øverste trinnet. Dermed viser Sturla at fjorårssesongen ikke var et blaff, og at han har et stabilt høyt nivå inne. Tarjei Bø sørget for dobbelt norsk og ble nummer to, med to bom. Johannes Thingnes Bø fulgte på femteplass, på plassen foran Sivert Guttorm Bakken. Videre hadde vi Vetle Sjåstad Christiansen på 17.plass, Johannes Dale på 26.plass og Filip Fjeld Andersen på 31.plass.

Pallen: Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø
Foto: Kevin Voigt

Søndagens sprint endte med en 3.plass for Marte Olsbu Røiseland og en sterk 10.plass for Ida Lien. Det viser at vi hare flere jenter å regne med denne sesongen og vi vet at våre jenter pleier å ha en god utvikling utover i sesongen. Videre resultater sprint kvinner: 27. Ingrid Landmark Tandrevold, 28. Tiril Eckhoff, 30. Karoline Knotten, 95. Emilie Kalkenberg.

Den norske dominansen på herrenes normaldistanse på lørdag ble fulgt opp med en god sprint på søndag. Selv om svenske Sebastian Samuelsson vant, hadde vi fire nordmenn på topp 10. Vetle Sjåstad Christiansen hevet seg fra lørdag og tok en 2.plass foran Johannes Thingnes Bø. Sivert Guttorm Bakken viste at han har lyst til å være del av verdenscuplaget i vinter og gikk seg inn til nok en god plassering, med en 8.plass. Filip Fjeld Andersen imponerte med en 9.plass, med Tarjei Bø noen plasser bak på en 12.plass. Johannes Dale og Sturla Holm Lægreid endte på henholdsvis 25.plass og 37.plass.

Neste helg fortsetter verdenscupen i Østersund og vi håper på nye norske triumfer!

Skrevet av Kristian Vårvik den 29. nov 2021