En fantastisk helg er over i Østersund og vi kan se tilbake på en rekke gode resultater. Med både sprint, jaktstart og stafett, var det duket for en spennende helg i Sverige.

Til tross for litt stang ut for de fleste av våre jenter på torsdagens sprint, var det oppløftende å se Ida Liens langrennstid, som skilte seg ut i et sterkt startfelt. Da gutta var ferdige med sin sprint, var Norge godt representert i topp ti. Selv om svenske Sebastian Samuelsson fortsatte sin gode form fra forrige helg, viste det norske laget at de ville være med å kjempe om topplasseringene denne helga. Vi hadde Vetle Sjåstad Christiansen på 5.plass, Sturla Holm Lægreid på 6.plass, Tarjei Bø på 8.plass og Johannes Bø på 9.plass. Selv om det ikke ble en dag med nordmenn på pallen, øynet vi et håp om at det kunne skje i løpet av helga.

Pallplassene skulle vise seg å komme på neste distanse, som var jaktstart for kvinner. Under lørdagens distanse viste Marte Olsbu Røiseland at hun blir å regne med i år og gikk inn til seier. Med det var Martes første internasjonale seier for sesongen i boks og hun la press på gutta som skulle ut og gå stafett like etter. Gutta fulgte opp med seier etter en nervepirrende avslutning og Sivert Bakken viste seg plassen verdig da Sturla Holm Lægreid måtte melde forfall i siste liten på grunn av en sår hals. Med det var to av to seiere et faktum for det norske laget på lørdag!

Foto: Kevin Voigt

Søndag startet med stafett for kvinner og etter en konkurranse hvor våre kjempet i toppen hele veien, endte det dessverre med den sure fjerdeplassen. I en sluttspurt mot svenske Hanna Öberg, måtte Marte Olsbu Røiseland se seg slått på målstreken. Da herrenes jaktstart gikk av stabelen hadde vi flere som kunne hevde seg, men det skulle til slutt vise seg å være Vetle Sjåstad Christiansens dag og ingen var i nærheten av hallingdølen. Med det kunne Vetle strekke armene i været og feire både seier og gultrøye i verdenscupen.

Foto: Kevin Voigt

Vi takker for god underholdning i helga og ønsker utøverne god tur til Hochfilzen hvor verdenscupen fortsetter neste helg!

Skrevet av Kristian Vårvik den 05. des 2021