Norges Skiskytterforbund har laget en prosedyre hvis en oppdager at det er bekreftet smitte ifm arrangement.


Det er mange arrangementer både lokalt og nasjonalt i disse dager og det er bra at det er stor aktivitet i skiskytter-Norge! Vi vil med dette opplyse om prosedyren hvis en skulle komme ut for et tilfelle der det er bekreftet smitte på en utøver, en fra støtteapparatet eller en frivillig. Dette gjelder for arrangementer på alle nivåer, fra klubbrenn til nasjonale mesterskap.

Hvis det blir påvist smitte ifm et arrangement skal vedkommende eller person rundt vedkommende opplyse arrangøren om dette. Grunnen til det er at arrangøren har kontakt med den kommuneoverlegen hvor arrangementet blir avviklet og kommunen kan raskest mulig gjennomføre sine prosedyrer ved bekreftet smitte.
Dette er viktige opplysninger for arrangøren, så vi ber ledere, trenere og andre følge opp dette med sine utøvere og støtteapparat. Arrangøren informerer sine funksjonærer om prosedyren. Arrangøren i samråd med kommuneoverlegen kan justere tiltak som er nødvendig for å begrense smittespredningen. Arrangøren holder NSSF orientert om situasjonen og bare ta kontakt hvis man trenger råd fra NSSF.

Ved bekreftet smitte skal en rapportere dette til NSSF, se link i rød boks under. Dette skal ikke brukes til annet enn statistiske formål, men allikevel viktig å få det registrert. Vi ber ikke om navn på den smittede i denne rapporteringen.

Har du spørsmål til prosedyren eller ønsker råd, ta kontakt med Vegar Rolfsrud eller Malin Jøranli i NSSF

Skrevet av Vegar Rolfsrud den 17. jan 2022