Norges Skiskytterforbund har vedtatt at det skal være fluorforbud på alle våre arrangement i alderen 16 år og yngre. 31. januar 2022 ble det gjort vedtak om at det skal være felles smøring ifm Hovedlandsrennet 2022.

Søndag 20. februar ble det oppdaget at smøreleverandøren Gullsport hadde lagt ut et bilde av at de smurte med et produkt som inneholder fluor. Dette bryter NSSF sitt vedtak om fluorforbud for utøvere i årsklassene 16år og yngre. Gullsport ble gjort oppmerksom på dette og ble pålagt å fjerne produktet umiddelbart fra produksjon av flere par ski.

Etter denne hendelsen ble det sendt ut en infomail til alle lagledere og kretsledere søndag formiddag. Videre kalte NSSF inn til et lagledermøte på stadion og fortalte hva som hadde skjedd. De andre leverandørene ble også gjort oppmerksom på denne hendelsen.

I Norge er det to distributører av produktet Maplus. Det er Gullsport og Gå for Gull. Det presiseres at hendelsen søndag er kun knyttet til Gullsport og deres valgte produkt for stafettklassen G15år.

Norges Skiskytterforbund finner det svært beklagelig at denne feilen fant sted ifm Hovedlandsrennet 2022.

Gullsport har kommet med en pressemelding hvor de ønsker å forklare hva som skjedde ifm at 13 par ski ble smurt med et produkt som inneholder fluor, se pressemelding under.

Skrevet av Malin Jøranli den 24. feb 2022