– Det var vært veldig bra! Vi har hatt mye fokus på korona og holdt god avstand til hverandre, men det har gått fint. Jeg har møtt mange jeg ikke har sett siden vinteren og fått trent godt sammen med dem, forteller Niri Gjellerud fra Svene IL.

Niri Gjellerud (Svene IL) deltok på Skiskytter med MOT-samling i helga. Foto: Harri Luchsinger

Gjellerud var én av 26 unge skiskyttere i alderen 15 til 16 år som var tilstede på høstens aller første Skiskytter med MOT-samling på Stevningsmogen og Lampeland hotell i helgen. Ungdommene har både fysiske økter, faglige foredrag, skyte-teknikk og takket være strålende varmt solskinn ble det også tid til bading og lek i «Kløfterøren».

– Jeg har nok blitt en litt bedre skiskytter etter å ha vært her. Spesielt stående skyting og terping på teknikk har vært fint for meg, forteller Gjellerud.

Samlingen på Lampeland er først ut i en serie på ni samlinger der innholdet er rettet mot fysisk og mental trening, verdier og viktigheten av å være et godt forbilde. Samlingsopplegget heter Skiskytter med MOT og er et samarbeid mellom Norges Skiskytterforbund, MOT Norge og YX Norge.

– Målsettingen er å skape en trygg og god ramme for ivrige, unge skiskyttere der de kan dele erfaringer og lære av hverandre. Prosjektet gjennomføres for tredje år på rad og samlingene har fått ekstra fokus i år. Vi er stolte av å trekke veksler på juniorlandslag og resten av sportsapparatet vårt, forteller Morten Djupvik, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

KORONA: Tross avstandsregler gikk gjennomføringen av samlingen smertefritt. Foto: Harri Luchsinger

 

Med i «trenerteamet» på Lampeland var jentene fra Norges Skiskytterforbunds juniorlandslag og deres hovedtrener Halvor Jørstad. Tre av U23-jentene er selv fra Buskerud; Frida T. Dokken (Svene IL), Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad (Simostranda IL) og Tuva Aas Stræte (Hønefoss SSK). De satte i stand en «Kahoot-quiz» på eget initiativ lørdag kveld som høstet stor jubel fra ungdommene.

Sportssjef for utviklingslagene, Harri Luchsinger som selv er oppvokst i Kongsberg og nå bosatt i Lier, var spesielt fornøyd med å få gjennomført en vellykket samling «på hjemmebane» selv om rammene er annerledes denne høsten.

– Selv med strenge smitteverntiltak både på trening og på hotellet, klarer vi å skape god aktivitet. En stor takk til lederne fra kretsen og Lampeland hotell for strålende tilrettelegging, og ikke minst til utøverne for god innsats, sier Luchsinger.

Skiskytter med MOT-samlinger høsten 2020:

Lampeland 14. – 16. august

Meråker 21. – 23. august

Holmenkollen 29. – 30. august

Lillehammer 4. – 6. september

Geilo 11. – 13. september

Ullsheim 12. – 13. september

Granåsen 2. – 4. oktober

Gautefall 16. – 18. oktober

Bardufoss 29. oktober – 1. november

Skrevet av Emilie Nordskar den 19. aug 2020