Det viser tall fra Sponsor Insight. Tallene beskriver hvor mye tv-tid skiskyting har hatt, antall medieoppslag relatert til idretten og totalt antall tv-seere og mulige lesere av saker (rekkevidde) som handler om skiskyting i september 2019.

– Vår visjon er at skiskyting skal være den mest attraktive vinteridretten, og disse tallene er definitivt med på å bygge opp under dette, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Antall medieoppslag om skiskyting har økt med hele 30 prosentpoeng sammenlignet med september i fjor. I tillegg har tv-tid med skiskytter-relatert innhold økt med 34 prosentpoeng. Rekkevidden nasjonalt har dermed økt med totalt 14 prosentpoeng fra september i fjor.

Totalt har 1.320.000 tv-seere sett på skiskytterkonkurranser i perioden.

– Det er gledelig at skiskyting også er i vinden utenom vintersesong. Arrangementer som Blink og NM rulleskiskyting bidrar til økt interesse også på sommeren. Vi har i tillegg flotte utøverprofiler som fronter idretten vår på en fantastisk måte gjennom hele året, fortsetter generalsekretæren i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Per september i år er skiskyting den nest mest populære idretten blant befolkningen, med en total interesse på 43 prosent (tilsvarende fjoråret). Langrenn troner på topp med 47 prosent interesse.

Undersøkelsen til Sponsor Insight gjennomføres hver måned hele året, og er representativ for Norges befolkning. Det gjennomføres ca. 4000 intervjuer på årsbasis.

Skrevet av Emilie Nordskar den 02. des 2019