Det ble besluttet onsdag formiddag i samråd med kommunehelsetjenesten i Vik i Sogn. Beslutningen ble tatt i lys av at Folkehelseinstituttet oppdaterte sine anbefalinger om idrettsarrangementer i går.

– Norgesmesterskapet er et arrangement som ikke er fornuftig å ha i disse tider, sier ordfører i Vik i Sogn, Roy Egil Stadheim til Sogn avis.

President i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten, presiserer at alle må forholde seg til de råd og anbefalinger som helsemyndighetene nå gir.

– Det er selvsagt leit for arrangøren og alle som har gledet seg til Norgesmesterskapet, men folks helse må komme i første rekke nå, sier Horten.

Norges Skiskytterforbund oppdaterer saken løpende med mer informasjon:

Spørsmål og svar

Skal NM for seniorer flyttes til et annet tidspunkt?

Nei, NM for seniorer 2020 vil utgå.

Skal Norgescupfinalene flyttes til et annet tidspunkt?

Nei, Norgescupfinalene vil utgå.

Når deles diplomer og NC-sjekker ut?

Diplomene og informasjon om premiepenger sendes per post til den enkelte.

Jeg har booket hotell og transport til NM i Vik. Hva gjør jeg?

Kontakt hotellet du har vært i kontakt med. Dersom det ikke lenger er mulig å avbestille, ta kontakt med reiseforsikringsselskapet for å undersøke hvilke regler som gjelder. 

Vil alle andre arrangementer i NSSF-regi avlyses nå?

Norges Skiskytterforbund følger de råd og anbefalinger som til enhver tid gis av nasjonale og lokale helsemyndigheter. Flere arrangementer vil kunne rammes av de oppdaterte anbefalingene fra FHI. NSSF kommer tilbake med mer informasjon snarlig.

Skrevet av Emilie Nordskar den 11. mar 2020