– Forrige sesong ga mersmak. Vi lar oss stadig imponere av denne hardtarbeidende gjengen og det er viktig at norsk næringsliv fortsetter å støtte opp under norsk idrett. Vi har fått forespørsler fra andre forbund den siste tiden, men velger å utvide samarbeidet med skiskytterne på grunn av den positive erfaringen det siste året, sier adm.dir i ice, Eivind Helgaker.

Landets beste skiskyttere på herre- og kvinnelaget er tilbake fra Blink-festivalen i Sandnes, der utøverne var underlagt strenge koronarestriksjoner. Selv mener de to at partnerne spiller en viktig rolle i å støtte opp under idretten nå som alt er usikkert.

– Det er en gladmelding for norsk skiskyting at ice velger å utvide samarbeidet med oss. Vi må legge ned samme mengde trening og forberedelser uavhengig av hvordan sesongen blir og uansett hvor vi skal gå konkurranser, sier Tiril Eckhoff. Hun får støtte fra lagkamerat Johannes Thingnes Bø.

– Det eneste vi vet er at det blir annerledes i år enn i fjor. Å ha med ice på laget gir oss ikke bare god dekning når vi er ute på tur, men er en nødvendig forutsigbarhet for å fortsette å være verdens beste skiskytternasjon, sier Thingnes Bø.

Stiller høyere krav til idretten

Norges Skiskytterforbund går nemlig en annerledes vintersesong i møte, der verdenscup-kabalen fortsatt er under planlegging. Forbundets ferske generalsekretær tror næringslivet vil spille en stadig viktigere rolle innenfor idretten i perioden som kommer:

– Vi er stolte av at vi har samarbeidspartnere som våger å tenke fremover og som ser verdien i å være på lag med oss selv i en usikker tid. Foreløpig vet vi ikke helt sikkert hvordan sesongen blir seende ut hverken i Norge eller i utlandet. Det stiller enda høyere krav til at vi som forbund leverer både i og utenfor skiskytterarenaen, forteller generalsekretæren i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Mobilselskapet ice kom inn som luesponsor i forrige sesong, og er hovedpartner i Norges Skiskytterforbund. I tillegg har selskapet en privatavtale med Johannes Thingnes Bø, og dekker samtidig hele landslagets mobilutgifter. Nå signerer de også en egen avtale med Tiril Eckhoff.

– Tiril er en fantastisk dyktig utøver, hardtarbeidende, målrettet og et godt forbilde. Det er summen av det som gjør at vi har ønsket å inngå avtale med henne og knytte henne enda tettere til oss. Jeg er svært glad for at hun har takket ja til å utvide samarbeidet og dermed bli en viktig ambassadør for ice-laget, sier Helgaker.

Skrevet av Emilie Nordskar den 14. aug 2020