– Sesongstarten er svært viktig for skiskytter-Norge. Derfor er det med tungt hjerte at vi nå velger å avlyse årets arrangement. Det har vært lagt ned en enorm innsats fra alle ledd for å få på plass en alternativ løsning, men i lys av de siste retningslinjene fra nasjonalt hold, mener vi ikke det er forsvarlig å arrangere dette arrangementet nå, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Sesongstarten skulle opprinnelig gått på Sjusjøen 13. – 15. november, men etter et større lokalt utbrudd ble det besluttet at det ikke var riktig å invitere til arrangement i Ringsaker kommune.

En rekke andre alternativer ble deretter diskutert, der Trysil var det mest aktuelle med tanke på smittesituasjon, kapasitet på arena, arrangørstab og logistikk. Nøkkelpersonell fra arrangørstaben på Sjusjøen sa seg også villige til å bidra.

– Alle involverte har vært svært løsningsorienterte og imøtekommende. Nå er likevel fokuset å bidra i dugnaden for å forhindre ytterliggere smittespredning både lokalt og nasjonalt. Folks helse vil alltid komme i første rekke for oss, forteller Djupvik i Norges Skiskytterforbund.

Skrevet av Emilie Nordskar den 05. nov 2020