– Viktigheten av å holde folk friske overgår alt annet i tiden vi er inne i nå. I lys av situasjonen vi er inne i og arbeidet for å redusere smittevernomfanget, har arrangør og rennlege i samarbeid med kommuneoverlegen i Ringsaker, gjort en grundig vurdering og besluttet at det mest forsvarlige er å ikke slippe opp for et så stort idrettsarrangement i kommunen nå. Det stiller vi oss selvsagt bak, forteller president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Norges Skiskytterforbund forsøker nå for å finne en alternativ arena med en annen lokal smittesituasjon, som har mulighet til å arrangere skiskytternes sesongstart 13. – 15. november på en trygg og smittevernmessig forsvarlig måte.

– Arrangørene på Sjusjøen har jobbet knallhardt for å avvikle et godt arrangement, tross utfordringene knyttet til covid-19, og vi er stolte av måten de har håndtert situasjonen. Vi skulle gjerne reist til Sjusjøen for sesongstarten, men i år blir det altså ikke slik, forteller Horten, president i Norges Skiskytterforbund.

Skrevet av Emilie Nordskar den 02. nov 2020