– Utfordringene med covid-19 er umulig å overse. Men til tross for usikkerheten, trenger vi å vende blikket fremover. Vi planlegger å gjennomføre en så normal sesong som mulig, og legger alt til rette for sikre og trygge omgivelser. Samtidig er vi nødt til å være fleksible og justeringer kan skje dersom enkelte lands myndigheter krever dette. Hensynet til folks helse vil alltid komme først, sier generalsekretær i IBU, Niklas Carlsson.

Verdenscup-sirkuset braker løs i finske Kontiolahti med en ny sesongåpning bestående av to konkurransedager 28. og 29. november. Her skal utøverne gjennom et normalprogram og en sprint. Sesongens høydepunkt blir VM i Pokljuka i Slovenia 10. – 21. februar 2021. Etter dette reiser skiskytterne til prøve-OL i Beijing, som gjennomføres som en normal verdenscup.

– Vi har snakket med trenerne for å finne best mulig plan for den kommende sesongen. Basert på diskusjonene har vi justert konkurranseprogrammet for åpningshelgen og verdenscupen i Kina slik at utøverne får samme forhold under prøve-OL som i OL i 2022, sier sportssjef i IBU, Felix Bitterling.

Sesongen avsluttes i Holmenkollen med finale 21. mars, når det nye supersprint-formatet for første gang skal testes i Norge.

– Vi trener for fullt selv om situasjonen er krevende. Målet er å prestere i verdenstoppen også neste sesong, og med laget vi har på plass nå er det gode muligheter for nettopp det. Vi er glade for at IBU er løsningsorienterte og tilrettelegger som best de kan, sier sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan.

Se fullt verdenscup-program for 2020/21-sesongen her: https://www.biathlonworld.com/calendar/bmw-ibu-world-cups/season/2021/

Skrevet av Emilie Nordskar den 05. mai 2020