Synnøve Solemdal (Tingvoll IL) debuterte i verdenscupen for litt over 12 år siden. Hun har vunnet to verdenscuprenn i karrieren: jaktstarten i Hochfilzen i 2012/13-sesongen og i 2013/2014-sesongen. I desember 2014 fikk Solemdal ikle seg den gule ledertrøya etter en andreplass og en fjerdeplass i svenske Østersund.

Solemdal har i tillegg seks VM-gull i mixed stafett (2012 og 2013) og stafett (2013, 2016 og 2019) med siste gullet fra VM i Anterselva i februar tidligere i år.

Høydepunktet for Synnøve kom på hjemmebane under VM i Oslo i 2016 da jentene vant stafetten foran en stappfull arena i Holmenkollen.

– Det var helt vilt. En perfekt dag der vi virkelig hadde marginene på vår side. Vi hadde ikke vært på pallen en eneste gang den sesongen før VM, mimrer Solemdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

 

Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden, takker Solemdal for mange minnerike øyeblikk:

– Synnøve har vært et fantastisk bidrag til laget og virkelig vært med å utvikle norsk skiskyting. Vi vil takke Synnøve for den jobben hun har gjort, og alle de fine øyeblikkene vi har hatt med Synnøve på laget. Nå ønsker vi lykke til videre og håper å se mye til henne også i fremtiden, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Skrevet av Emilie Nordskar den 06. apr 2020