Norges Skiskytterforbund er stolte av å være med på forskningsprosjektet FENDURA, «The female endurance athlete». Prosjektet forsker spesifikt på kvinnelige idrettsutøvere for å gi et bedre innblikk i hvordan kjønnsspesifikke elementer som menstruasjonssyklus og bruk av prevensjon påvirker trening. I og med at kvinner og menn er forskjellige, og at det meste av forskning på trening er gjort på menn, er FENDURA et etterlengtet prosjekt som kan bidra til viktig informasjon for framtidens kvinnelige utholdenhetsutøvere.

FENDURA prosjektet går fra 2020 og avsluttes i 2023. Allerede nå i april skal Skiskytterforbundet ha et oppsummeringsmøte med vår kontakt, Guro Strøm Solli, for å høre mer om hvilken kunnskap som er utviklet i løpet av det første året. Dette gleder vi oss veldig til, og er spente på veien framover og resultatet av forskningen.

Sammen med Skiskytterforbundet er også Skiforbundet og Olympiatoppen med som samarbeidspartnere til prosjektet for å skape god synergi mellom praksisfeltet og forskerne. Les mer om dette på Olympiatoppen sine nettsider.

Her kan du lese mer om FENDURA prosjektet og lese de første forskningsartiklene som har blitt produsert.

Skrevet av Ida Reistad den 12. apr 2021