Det viser tall hentet fra NRK. Og det er kanskje ikke så rart, for norske skiskytter-fans fikk mye å glede seg over under årets VM i skiskyting i Pokljuka, Slovenia. Totalt ble 14 medaljer, sju gull, tre sølv og fire bronse, hanket inn av de norske skiskytterne.

Tiril Eckhoff og «skiskytter-kometen» Stura Holm Lægreid ble raskt utropt til årets VM-dronning og VM-konge med fire gullmedaljer hver. Totalt var det 7.360.000 millioner tv-seere som fulgte de 12 konkurransene på NRK. I snitt økte tv-tallene med 20 prosentpoeng fra i fjor, gjennomsnittlig 613.000 tv-seere fulgte hver øvelse i år mot 507.000 i fjor.

Herre-stafetten var, i år som i fjor, den konkurransen under VM-programmet som tiltrakk desidert flest tv-seere. Totalt 837.000 nordmenn fulgte den nervepirrende øvelsen hjemmefra. For kvinnenes stafett, som endte med gull på lik linje med herrene, var det hele 705.000 nordmenn som fulgte med. Med en gjennomsnittlig markedsandel gjennom hele mesterskapet på 80 prosent, er Norges Skiskytterforbund svært godt fornøyde:

– Vi er mektig imponerte over utøverne som har prestert gang etter gang denne sesongen, og som dundret inn i VM med god selvtillit og vinnervilje. Under årets mesterskap var det ekstra gøy å følge med hjemmefra, jeg tror hele Norge satt med hjertet i halsen og tårer i øyekroken i løpet av uka! Skiskyting er virkelig spenning fra start til slutt, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Skrevet av Emilie Nordskar den 24. feb 2021