Oscar Joberg Horn (Ivrig IL) måtte vente lengst av alle finalistene, men kapret til slutt seieren i superfinalen med raskest skytetid og fire treff.

Den unge skiskytteren vant først 17-års klassen ved å klare å beholde roen, selv om han gladelig innrømte at den berømte “skjelven” gjorde seg gjeldende på siste stående. Etter fem treff på første stående serie i den første konkurransen, måtte han se seg fornøyd med fire treff på siste.

– Jeg fikk skjelven der, men klarte likevel å holde meg relativt rolig. Det blir spennende i finalen, sa en spent klassevinner tidlig i skytekonkurransen på Sandripheia Skistadion, Øvrebø.

Hvordan Joberg Horn gikk hen og vant NM-superfinalen til slutt, er han tydelig på: – Jeg er ganske sikker på at Crocs og solbriller var oppskriften på suksess her i dag. Jeg var hvertfall den eneste i feltet med akkurat den kombinasjonen, ler 17-årige Oscar Joberg Horn fra Team TeVe.

GOD STIL: Oscar Joberg Horn var godt fornøyd med premien som var 500 konkurranseskudd som klassevinner og enda 500 skudd til vinneren av superfinalen.

Omskyting for Storm Kristoffer Veitsle og Oda Aase Urnes

Totalt 65 utøvere deltok i skytekonkurransen som foregikk ved at det ble skutt 20 skudd på selvanviser (ligg-ligg-stå-stå) med en skytetid på henholdsvis 40 og 35 sekund.

I 18-års klassen ble det oppgjør mellom Storm Kristoffer Veitsle (Nittedal Skiskytterlag) og Oda Aase Urnes (Østre Toten Skilag). Begge utøverne leverte imponerende resultat, og til slutt var det Wang Romerikes Storm Veitsle, som etter omskyting mot den kvinnelige skiskytteren fra NTG Lillehammer, endte opp med å kapre klasseseieren.

LES MER: Her finner du bilder fra NMs første dag.

I omskytingen ble det skutt én stående serie og utøveren med flest treff vant. Med likt antall treff, var det skytteren med raskest tid som vinner.

– Jeg hadde nok ikke god kontroll som det så ut som, men jeg hørte at Oda bommet og tenkte “nå skal jeg ta det litt rolig”. Jeg merket det i hele kroppen, sa Storm Veitsle etter seieren i 18-års klassen.

Nittedal Skiskytterlag imponerte

Det var ikke bare Veitsle som imponerte fra Nittedal Skiskytterlag denne fredags ettermiddagen på Sandripheia Skistadion – også tidligere superfinale-vinner Henrik Omland gjorde rent bord i sin klasse. Han vant skytekonkurransen for to år siden i Lillehammer. Med 19 treff var det Omland som passende nok vant 19-års klassen. – Jeg har jo vunnet superfinalen før, så her handler det om å gjøre det bra når det virkelig gjelder, fortalte klassevinneren fra Nittedal etter sin seier.

LES MER: Her finner du mer informasjon om NM rulleskiskyting.

Trøndelag til topps i 20-22-års klassen

 I lett regnvær, endte det omskyting for tre dyktige utøvere i 20-22 års klassen: Magnus Riseth Pedersen (Steinkjer skiklubb), Johannes Willassen (Oslo Skiskytterlag) og Elise Solum Bakken (Snåsa skiskytterlag). Solum Bakken fra Team Meråker lå lenge an til å kunne bli første og eneste kvinnelige utøver i superfinalen, men med konkluderte med at hun kom litt seint igang på omskytingen.

– Nå gleder jeg meg til resten av helgen, sa Solum Bakken. Magnus Riseth Pedersen, som går på Steinkjer videregående skole, var godt fornøyd med egen innsats og hadde som mål å gjøre det så bra som mulig i finalen.

KLASSEVINNERE: En fornøyd gjeng!

Der var det likevel den 17-årige Crocs-innehaveren med solbriller som holdt hodet kaldt og gikk seirende ut. Vi gratulerer Oscar Joberg Horn og Team TeVe med seiren! Og gratulerer til alle klassevinnerne i skytekonkurransen!

Fullstendige resultater finnes her:

Skrevet av Emilie Nordskar den 15. sep 2023