Deltakelsen i januar var stor med over 80 enkeltutøvere som deltok i enten en eller flere av de totalt fire skytekonkurransene som utgjorde totalkonkurransen. Spesielt i Oslo/Akershus og Trøndelag var det mange deltakere.

Den første av de fire enkeltkonkurransene bestod av 30 skudd liggende og 30 skudd stående på papp på 10-delt skive uten tidsbegrensing. Det er en test som måler basis skyteferdighet og presisjon. I denne konkurransen var det 19 utøvere som skjøt over 450 poeng.

Presisjonskravet i «lære å konkurrere»-delen av utviklingstrappa som disse utøverne er en del av er 408 som snitt for aldersklassen M/K 17 år og 440 for snitt av M/K 18 år i henhold til utviklingstrappa 107, så her var det mange som leverte gode resultater selv ved gjennomføring utendørs, noen i litt vind og i kulde. Det viktigste er at hver enkelt setter egne mål basert på nivået en har inne i dag og måler sin egen fremgang til februartesten!

Den andre konkurransen var en hurtighetstest med totalt 4 serier á 5 skudd, 2 serier liggende og 2 serier stående på selvanviser med full drill mellom hver serie. Her var det 10 sekund tidstillegg for hver bom.

Den tredje testen var en enkeltskuddtest med totalt 20 enkeltskudd (10 liggende og 10 stående) hvor utøver gjennomfører drill og stod med begge føttene bak matten mellom hvert skudd. Her var det også 10 sekund tillegg per bom.

Den fjerde konkurransen var en kombinasjonstest hvor den beste skiskytteren skulle kåres. Her skulle utøverne ta 10 pushups på matta, skyte 5 skudd liggende, gjennomføre 10 nye pushups på matta og 5 nye skudd stående. Som ved de andre testene på metall ble det gitt 10 sekund tillegg her og.

ANDREPLASS: Mari Kilskar Grevskott fra Frol IL ble nummer to med en totalsum på 819 poeng og 444 i 30/30-testen

FØRSTEPLASS: Vinner av totalkonkurransen ble Albert Riseth fra Snåsa Skiskytterlag som kan vente seg 1000 nye Lapua Biathlon Polar-skudd, et BAMA-drikkebelte og en ICE-lue fra Norges Skiskytterforbund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinner av totalkonkurransen ble Albert Riseth fra Snåsa Skiskytterlag som kan vente seg 1000 nye Lapua Biathlon Polar-skudd, et BAMA-drikkebelte og en ICE-lue fra Norges Skiskytterforbund. Mari Kilskar Grevskott fra Frol IL ble nummer to med en totalsum på 819 poeng og 444 i 30/30-testen. Nord-trøndelag tapetserte pallen og Sigve Nysæter fra Stiklestad IL ble nummer 3. De to sistnevnte kan vente seg 500 konkurranseskudd fra Lapua og et BAMA-drikkebelte hver.

Vi minner om frist for innsending av februar-testen innen 20. februar!

Skrevet av Emilie Nordskar den 06. feb 2021