Kathrine Alseen, er jenteansvarlig i Finnmark skiskytterkrets og har laget et opplegg for alle jentene OG mødrene som er tilknyttet skiskyting her i Finnmark.

Årets program for jentene blir som følger:

  • Første samling for jenter var 5.-7. juni i Alta. Dette i kombinasjon med T2 kurs(Trenerkurs, skytedel).
  • Samling to vil være felles med kretssamlingen/Snøsprint i Alta 6.-9. desember. Her vil vi jentene ha egne økter. Vi håper å få til et mødrekurs på denne samlingen og litt tid til julehandel
  • Til våren (dato er ikke bestemt) har vi en dialog med Tora Berger om å komme opp for å delta på ei samling. (Mer info vil bli sendt ut på vinteren om dette)
  • I tilegg til samlingene, vil vi en gang i måneden ha en felles treningsøkt for jenter. Dette vil ikke komme i tilegg til ”vanlige” fellestreninger, men erstatte en klubbtrening. Når ønsker dere å starte med dette? Vi fortsetter som i fjor, treninger i Tana/Båtsfjord for alle jenter fra klubbene i det området, og i Alta/Hammerfest for jenter i klubber rundt der.

Det vil komme en innbydelse og et program til hver samling med mer info når det nærmer seg. Vi prøver å få til lavest mulig egenandeler på samlingene. Vi fortsetter med teamet kosthold og restitusjon.

Vi håper på fortsatt like bra deltagelse fra alle mødre på samlingene / treningene, vi trenger flere kvinner som kan være mer aktive i treningshverdagen og på renn. Dette er også et ønske sentralt fra Norges skiskytterforbund.

Alle klubbene skal ha en jenteansvarlig utøver og en jenteansvarlig voksen. Arbeidsoppgavene vil ikke være mange. For utøverne kan være å henge opp info angående treninger for jenter på din skole, nærbutikk eller lignende, samle jentene der du bor til en felles løpe/sykkel/rulleskitur, ta initiativ til sosiale sammenkomster eller andre ting som gjør at vi synes det er enda morsommere å tilhøre skiskyttermiljøet. Dette er noe hver enkelt klubb blir enige om!

Arbeidsoppgavene for den voksne vil være er å ordne praktiske ting som mat, kjøring, overnatting til samlinger/treninger i forbindelse men jenteprosjektet.

Det vil ALLTID bli samling, uansett antall påmeldte!

Jenteansvarlig Kathrine Alseen kan dere kontakte på kalseen@hotmail.com eller tlf 415 68 952

 

Skrevet av NSSF den 26. sep 2013