Heldige er vi som bor i en del av landet der snøen nå ligger tykk og hvit over de fleste løyper og standplasser. Nå som roen forhåpentlig har senket i både stor og små skiskytterhjerter vil informere om noe av det vi har i vente for skiskyttersesongen 2023/2024.

Hedmarkscupen i samarbeid med NRP fikk en strålende start med over 50 deltakere på sprintdistansen i Trysil den 10. desember i Trysil. Sammenlagtresultater etter 1 av 10 renn i årets cup er nå publisert på kretsens nettsider og finnes her. Neste mulighet til å sanke poeng i Hedmarkscupen blir under skiskyttercrossen på Vingrom den 20. januar og på Hernes den 21. januar (info om påmelding kommer). Vi minner også om at vi i år har oppdatert instruksen for gjennomføring av renn i Hedmarkscupen og ber alle klubber om å gjennomgå denne.

Før den tid er det mulig å teste formen på Romjulsprinten i Karidalen 29. desember og på fellesstart og sprint i Skrautval første helga i januar. Til tross for stengingen tidligere i høst ser det ut til at det blir Kvalfoss-sprint i Holmenkollen i år også. For de som har tenkt å delta på dette kan det være lurt å være tidlig ute med påmelding og bestilling av overnatting.

Til slutt vil vi oppfordre alle klubber til å være aktive med rekruttering av nye TD-er (Teknisk delegert). Vi ser at vi trenger flere nye TD-er i alle klubber for å kunne arrangere kretsrenn i årene som kommer. Siden det kreves inntil to års praksis for å fungere som TD på kretsnivå er det viktig at får flere melder seg på kurs nå slik at de kan overta stafettpinnen fra de som gir seg neste sesong.

Takk for alt det gode arbeidet dere gjør for store og små skiskyttere i Hedmark! Vi gleder oss til mange gode opplevelser i 2024 ønsker alle skiskytterhjerter en god jul og godt nytt år!

Skrevet av Frode Restad den 27. des 2023