I fjor hadde kretsen satt opp TD-1 kurs som måtte avlyses da det kolliderte med andre arrangement. Samtidig var det mange som ga tilbakemeldinger om at de ønsket å være med på kurset dersom det kom nytt tilbud denne sesongen.

I forbindelse med Young Star Innlandet skal ha sin neste samling på Lillehammer, vil det bli avholdt TD-1 kurs. Dette skjer helgen 23. -24. september. Det presiseres at dette TD-1 kurset er åpent for alle, også de som ikke har utøvere som er på samlingen. Kursholder blir Frode Hagen.

Dette kruset går gjennom konkurransereglementet. Etter fullført kurs vil kursdeltaker praktisere på 2-3 renn sammen med erfaren TD. Dermed vil man få god opplæring og trygghet før en eventuelt tar ansvaret som TD-1 på renn på kretsnivå (kretsmesterskap og sonerenn) i Hedmark Skiskytterkrets. (TD-1 oppnevnes av kretsen. TD-1 kan ikke være fra arrangørklubb)

Kurset egner seg også godt for alle foresatte (selv om de ikke har intensjoner om å praktisere som TD-1 på renn). Kunnskapen som tilføres er verdifull både når en er med egne utøvere på renn og når en selv skal delta i arrangement av renn i egen klubb.

Det er foreløpig litt usikkert om kurset kommer til å gå over en eller to dager. Nærmere informasjon om dette samt påmelding til kurset vil bli publisert på Young Star Innlandet sine internettsider, http://youngstar.no/

Jeg oppfordrer alle klubber til å sende så mange som mulige på dette kurset. Vi trenger flere TD’er i Hedmark dersom vi skal klare å arrangere renn i tiden som kommer! I tillegg er det som sagt veldig nyttig å ha denne kunnskapen også når en kun skal arrangere treningsrenn/klubbrenn. Jeg ber dere derfor om å spre informasjonen samtidig som dere jobber for å få foreldre og andre interesserte til å delta på dette (f.eks tidligere skiskyttere som har avsluttet karrieren men som fremdeles ønsker å være en del av skiskyttermiljøet)

Skrevet av NSSF den 30. aug 2017