På lagledermøtet den 10.04.2019,  ble det bestemt at alle klubber tilknyttet Nord- Østerdal skiskytterkrets skal sertifisere seg som Rent Idrettslag.

Det er ønskelig at sertifiseringen blir gjennomført før årets kretsting som er den 29.04.2019.

 

Under finner dere litt informasjon, samt link:

Antidoping Norge har en strålende nyhet: Denne måneden lanserte vi nye Rent Idrettslag, som skal gjøre det enda enklere å drive forebyggende antidopingarbeid. Den nye løsningen gir etter sertifisering tilgang til verktøy, ressurser og materiell som vil bistå idrettslaget i å gjennomføre konkrete tiltak. I tillegg vil alle idrettslag som blir sertifisert motta en startpakke med sertifiseringsbevis, plakater, brosjyrer og spennende giveaways.

Idrettslag som er sertifisert gjennom den gamle løsningen beholder sin sertifisering til utløpsdato. Dersom dere ønsker å sertifiseres på ny løsning, kan ikke gammel kode benyttes. Det er også viktig å merke seg at i den nye versjonen av Rent Idrettslag skal registrering gjennomføres på gruppenivå (f. eks. fotballgruppa, skigruppa etc.).

Slik går dere frem (Sett av 1-2 timer):

  1. Gå inn på antidoping.no/rentil og les forberedelsesdelen som ligger tilgjengelig på forsiden
  2. Samle styre, sentrale ledere og trenere i idrettslaget
  3. Søk opp laget, velg gruppe og særforbund og registrer kontaktinformasjon
  4. Gjennomfør diskusjonsoppgaven, sett opp tiltak og bli et sertifisert idrettslag. Gjennomførte tiltak rapporteres fra egen side i løsningen.

 Vi håper dere vil sette av tid til å jobbe med verdiarbeid og spre kunnskap for å unngå bevisste og ubevisste brudd på dopingbestemmelsene.

Skrevet av NSSF den 11. apr 2019