Sesongen 2019-2020 startet som jeg hadde håpet på. Jeg kvalifiserte meg til worldcup i Østersund etter 6. og 11. Plass på åpningsrennet på Natrudstilen. I Østersund gikk det bare greit, med 37. plass på sprinten, 24. plass på normalen. Jeg fikk tillit til å gå 1. Etappe på stafetten, hvor det klaffet bra, og vi endte opp med seier!
Turen fortsatte videre til Hochfilzen, hvor det ble nye bestenoteringer med 21. plass på sprinten og jaktstarten, og enda en WC seier på stafett.
Fremgangen fortsatte i Annecy med 19.plass på sprint og 13. plass på jaktstart. Med dette var jeg kvalifisert til min aller første fellestart i WC! Lufta gikk dessverre ut av ballongen siste løpet før jul, og i dette selskapet klarer man ikke bedre enn en 26.plass (av 30) på en tung dag.
Etter jul ble det mange tunge opplevelser i Oberhof, Ruhpolding, Pokljuka, VM i Anterselva og Nove Mesto. Selv med flere skuffelser på rad og mangel av selvtillit, fikk jeg i denne perioden gå enda en fellesstart i Oberhof, en ny WC seier på stafett i Ruhpolding, debutere i VM med sprint, generell opplevelse av å være i VM, og til slutt avslutte sesongen i Nove Mesto med min 4. stafettseier i WC sammen med verdens beste skiskytterjenter.

Selv om jeg har oppnådd mye mer enn jeg kunne forvente før sesongen, når den som helhet ikke opp til hva jeg håpet på.
Jeg tar med meg erfaring og lærdom fra både oppturer og nedturer i arbeidet til neste sesong. Jeg gleder meg☺️

Skrevet av Hans Tronrud den 04. mai 2020