Jr.VM ble i år arrangert i Lenzerheide, Sveits. En utrolig fin plass på 1400-moh. 21. Januar møtte jeg resten av Norges tropp på Gardermoen før vi satte oss på flyet den 22.

Lenzerheide stod til forventningene om høye fjell, perfekte skiløyper og solfylte dager. Det var kontraster fra fjorårets mesterskap hvor det var regn, løst føre og litt lavere standarder. Men sånn er jr.VM, man kan få alle typer forhold.

Mesterskapet ble en suksess for min del med gull på sprint, sølv på jaktstart, 4. Plass på stafett og 6. Plass på jaktstart. Høydepunktet i mesterskapet var at jeg presterte et av mine beste skirenn, og forsvarte gullet på sprinten fra i fjor.

Men det kuleste med et sånt arrangement er likevel atmosfæren og alt som skjer. Alt er større, strengere og mer presist enn en vanlig norgescup. Her er man nærmere hva man møter på et senior VM.

Jeg var så heldig at jeg hadde mange familiemedlemmer på stadion. Det gir en ekstra motivasjon, og de er alltid der som støtte. Det blir enda morsommere å ta medaljer når man vet at familien står på tribunen og deler øyeblikket sammen med deg.

Under mesterskapet møtte jeg også mange kompiser fra andre nasjoner som jeg har fått fra de andre internasjonale konkurransene jeg har vært med på. Jr.VM er en sosial arena hvor det legges opp til at utøverne fra de forskjellige nasjonene skal bli kjent med hverandre. Dette er en utrolig bra greie, og er med på å øke trivselen under mesterskapet.

En uke etter jeg kom hjem, var det klart for ny reise. Denne gangen for å gå IBU-cup i Martell, Italia som ligger på 1800-moh. Denne gangen skulle jeg konkurrere mot seniorene, men mange av de jeg konkurrerte mot i jr.VM var også der. Det hele starta med supersprint, hvor jeg vant med 20 treff og 2 ekstraskudd. På sprinten og jaktstarten ble jeg nummer 11 og 13.

Vebjørn Sørum

 

 

 

Skrevet av Hans Tronrud den 03. mar 2020