Konkurransesesongen 2019/2020 har for min del vært prega av det som skjedde i høst. I august-september hadde jeg to lengre påfølgende sjukdomsperioder. Jeg gikk glipp av to samlinger og en god del viktig trening i oppkjøringssesongen. Jeg stilte derfor på start i åpningsrennet på Sjusjøen med senka skuldre og en innstilling om at jeg får ta de neste konkurransene som trening.

Formen og resultatene ble gradvis bedre fra Sjusjøen, NC Geilo og til NC Lygna.

Med gode resultater under Norgescupen på Lygna, klarte jeg å nå det første målet for sesongen, å komme meg med til IBU Cup.

Utviklinga fortsatte i riktig retning, tross litt tunge forhold i siste startpulje i Obertilliach, IBU Cup 3.

Etter jul begynte ting å løsne for alvor og jeg gikk inn til sesongens første pallplass, 2. Plass på sprint i Slovakiske Osrblie. Her skøyt jeg også 19 treff og ble nummer 4 på normalprogrammet.

I starten av februar gikk turen til Italienske Martell og min første erfaring med konkurranse i høyden. Martell ligger 1700 meter over havet og preger konkurransene i den grad at alle må være ekstra forsiktige med disponering av løpet, da lufta inneholder mindre oksygen enn i lavlandet. I Martell gikk jeg inn til nok en 4. Plass, denne gangen på sprint.

Etter Martell reiste jeg til Minsk i Hviterussland for å gå mitt første internasjonale seniormesterskap, EM. Mesterskapet var preget av vanskelige og tildels fraværende snøforhold. Det ble en litt tung start for min egen del, da jeg ikke taklet forholdene like godt som de beste.

På startstreken til jaktstarten stod jeg fremfor en voldsom klatretur. Med startnummer 20 gikk jeg ut med en innstilling om å plukke løper for løper, og med 19 treff endte jeg til slutt på 3.plass. Ekstremt fornøyd med min første mesterskapsmedalje i seniorklassen. Det var stort!

Etter EM ble vi værende i Minsk, for å gå IBU-cup avsluttning. Selv med grønne jorder og bar asfalt utenfor løypetraséen, holdt snøen i løypa akkurat lenge nok til å gå tre renn til. Henholdsvis sprint, sprint og fellesstart. Jeg visste at formen fortsatt var stigende, så her var det bare å gå det man var god for! Med god skyting gikk jeg inn til seier, først på første sprinten, så andre sprinten og til slutt på fellesstart! Tre seiere på rad var mer enn jeg kunne drømme om, men det konstaterer bare at formpila har pekt stabilt oppover hele sesongen.

Selv med litt trøblete start, er jeg veldig fornøyd med hvordan sesongen endte. Det var veldig synd at situasjonen ble som den ble, med avlyste idrettsarrangementer i disse corona-tider. Jeg hadde håpet på å få min verdenscup-debut i Holmenkollen i slutten av mars, men helsa går først og vi må følge myndighetenes råd. WC-debuten kommer senere, bare vent;)

 

Skrevet av Hans Tronrud den 04. mai 2020