BMW IBU World Cup i Holmenkollen er avlyst

Oslo kommune besluttet i dag at verdenscupen i skiskyting 20.-22. mars i Holmenkollen avlyses for å unngå ytterliggere spredning av koronaviruset.

– Først og fremst synes Holmenkollen Skifestival at dette er utrolig leit, men samtidig stiller vi oss 100% bak den avgjørelsen som kommunen har tatt. Vi tar folks liv og helse på det største alvor og har som kommunisert tidligere til enhver tid forholdt oss til de råd og den informasjon som norske helsemyndigheter har gitt og fortsetter å gi, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Beslutningen kommer i etterkant av kommunens og regjeringens skjerpede tiltak rundt spredningen av koronasmitten. Norges Skiskytterforbund har hatt god og tett dialog med arrangøren og Det Internasjonale Skiskytterforbundet rundt vedtaket.

– Selv om vi synes det er fryktelig synd å måtte avlyse et stort og viktig arrangement som verdenscupfinalen i skiskyting, kommer folks liv og helse først. Vi er innstilt på å være en del av den norske dugnaden for å minimere smittespredning av korona-viruset, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.